• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić o "Šešeljevom humanizmu prema Đinđiću"

Zoran Krasić (SRS) je rekao da lično misli da je Šešelj pokazao "veliki stepen humanosti prema Đinđiću".

 Krasić o "Šešeljevom humanizmu prema Đinđiću" Izvor: MONDO

Funcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić, koji je šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, izjavio je da se lider radikala pred Haškim sudom brani na način za koji misli da će da postigne najveći efekat.

Komentarišući izjavu Šešelja da ubica Zorana Đinđića Zvezdan Jovanović zaslužuje "slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji", Krasić je na konferenciji za novinare rekao da lično misli da je Šešelj pokazao "veliki stepen humanosti prema Đinđiću".

"Vojislav Šešelj je nevina osoba koja se sama brani. Kako će da se brani on sam odlučuje o tome. Da li je on imao razloga za takvu rečenicu? Pa, sigurno da je imao razloga da takvu rečenicu upotrebi, s obzirom da je Karla del Ponte nešto slično rekla", kazao je Krasić.

Na pitanje da li takva izjava Šešelja može da se odrazi na međustranačke pregovore o konstituisanju Vlade Krasić je ocenio da bi to pitanje trebalo uputiti tim strankama.

Govoreći o tužbi koju je Hrvatska pred Međunarodnim sudom pravde podnela protiv Srbije za genocid, Krasić je izrazio uverenje da će ta tužba biti odbačena.

On je kazao da su u Hrvatskoj pre 1991. godine Srbi činili 12 odsto stanovništva, dok danas živi jedan ili dva odsto Srba.

"Gubitak od 10 odsto stanovištva, nasilno proteranih sa svojih kućnih pragova jasno ukazuje gde je bila genocidna politika", kazao je Krasić.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE