• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaljić: Mladić operisan u Hagu

Haški optuženik Ratko Mladić operisan je u Hagu, izjavio član tima za njegovu odbranu Miloš Šaljić.Tribunal negira da je Mladić u bolnici.

 Šaljić: Mladić operisan u Hagu Izvor: MONDO

Šaljić je agenciji Beta rekao da je Mladiću juče operisan bruh i da je ta operacija ranije više puta odlagana, ali da je na kraju morala da bude izvedena prije statusne konferencije pred Haškim
tribunalom i početka suđenja.

Haški tribunal je ranije danas negirao da je Mladić odveden u bolnicu u Hagu i naveo da optuženi nije napustio sudski pritvor u Ševeningenu.

Šaljić je povodom te tvrdnje rekao da je tribunal to saopštio jer ne želi da se tom slučaju u javnosti pridaje veći značaj.

Mladić je pred Haškim tribunalom optužen za genocid nad oko 7.000 Muslimana u Srebrenici, kao i za genocid nad nesrbima u još osam bosanskih opština, za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, za
terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i za uzimanje osoblja UN za taoce, od 1992. godine do 1995. godine.

Tužilaštvo Tribunala je prekjuče predložilo da mu se sudi u dva odvojena postupka, prvo po optužnici za genocid u Srebrenici, a zatim za progon nesrba širom BiH, zločine u Sarajevu i uzimanje međunarodnih talaca.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE