• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema dogovora o vlasti u Mostaru

Dogovor o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nije postignut na održanom sastanku predstavnika SDP-a, SDA i HDZ-a BiH.

 Nema dogovora o vlasti u Mostaru Izvor: MONDO

Kandidat HDZ-a BiH za mandatara nove kantonalne Vlade Denis Lasić izjavio je da je za HDZ BiH sporan današnji prijedlog SDP-a da se resori u budućoj vladi raspodjele po dosadašnjem principu.

''Platformaški blok i blok HDZ-a se uopšte ne mogu dogovoriti oko raspodjele resora'', zaključio je Lasić i dodao da su SDP, SDA i HDZ-ovi sada još dalje od dogovora.

On je rekao da HDZ BiH ''krajičkom oka gleda šta se dešava u Srednjobosanski kantonu'', ali da to nije pravi razlog što vlasti u HNK-u nema.

Na sastanku je dogovoreno da će sjednica kantonalne Skupštine biti održana 25. avgusta i da će se na njoj naći izbor skupštinskih organa, mada ni ovo pitanje nije dogovoreno jer i HDZ i SDP žele mjesto potpredsjednika skupštine iz reda srpskog naroda.

Predsjednik kantonalnog odbora SDP-a BiH u HNK Aner Žuljević je rekao da su kao alternativu HDZ-ovima ponudili da ostane ista raspodjela ministarstava, te da su HDZ-ovi zatražili vremena da se izjasne o tome.

Razgovaralo se kaže i o programskom dokumentu koji bi trebao predstavljati program rada za narednu vlast.

Žuljević je još jednom podsjetio da SDP nije za vezanje HNK-a sa drugim kantonima, ali i da ne očekuje da 25. avgusta, kako je to ranije najavljivano, bude formirana izvršna vlast u HNK.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE