• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen pritvor Miralemu Macića

Sud BiH produžio je pritvor Miralemu Maciću koji je optužen za zločin protiv srpskog civilnog stanovništva počinjen na području Konjicu 1992. godine.

 Produžen pritvor Miralemu Macića Izvor: MONDO

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati tri godine ili do nove odluke Suda, a naredna kontrola je 16. oktobra, prenosi Birn.

Na ročištu koje je održano 16. avgusta, Tužilaštvo BiH je zatražilo da se produži pritvor Maciću zbog opasnosti da bi mogao izvršiti uticaj na svjedoke, što je ranije radio, te da bi njegovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti, čemu se odbrana usprotivila.

Tužilaštvo BiH tereti Miralema Macića zvanog Maca, bivšeg pripadnika Stanice javne bezbjednosti (SJB) Konjic, da je krajem maja 1992. godine ubio dva civila srpske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da je Macić sa drugim pripadnicima SJB Konjic, u junu ili julu 1992. godine ubio jednog civila srpske nacionalnosti.

Kako smatra Tužilaštvo BiH, Macić je krajem maja 1992, nakon zarobljavanja većeg broja civila srpske nacionalnosti u mjestu Bradina (opština Konjic), zarobljenicima nanosio snažne tjelesne i duševne boli.

Macić je odslužio kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, koju mu je izrekao Kantonalni sud u Mostaru, a 2001. potvrdio Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) zbog ubistva Đure i Vlaste Golubović i njihovo dvoje maloljetne djece, počinjenog u julu 1992. na teritoriji opštine Konjic.

Macić je uhapšen u maju ove godine, od kada se nalazi u pritvoru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE