• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Libijci napustili zgradu ambasade

Libijci koji su danas upali u zgradu Ambasade, tražeći odlazak ambasadora Salema Finira sa te dužnosti, napustili su objekat.

 Sarajevo: Libijci napustili zgradu ambasade Izvor: MONDO

Oni su napustili Ambasadu nakon što je to od njih zatražio libijski ambasador, potvrđeno je Srni iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz Ambasade Libije u Sarajevu do poslijepodnevnih časova niko se nije zvanično obratio novinarima da bi pojasnio detalje današnjeg događaja.

Zvaničnici Ambasade su automobilima tokom poslijepodneva napustili zgradu, što su učinila i kola vatrogasne službe, a zgradu i dalje obezbjeđuje nekoliko policajaca.


Libijski ambasador dao je nakon današnjeg incidenta agenciji za obezbjeđenje koja osigurava unutrašnjost objekta i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH spisak sa imenima akreditovanih zaposlenih u Ambasadi koji će narednih dana jedini moći da ulaze u tu zgradu, naveli su iz Direkcije.

Oko desetak libijskih državljana trenutno nastanjenih u BiH upali su jutros u zgradu libijske Ambasade u Sarajevu, izbacili i zapalili fotografije predsjednika Libije Moamera Gadafija, te skinuli zastavu libijske džamahirije i postavili staru zastavu iz vremena kraljevine.

Oni su ušli u zgradu Ambasade, želeći da razgovaraju sa ambasadorom Libije o preuzimanju Ambasade, tvrdeći da on više ne može obavljati tu dužnost, jer je "čovjek režima".

U blizini rezidencije Moamera Gadafija u Tripoliju danas se vode žestoki okršaji. Iz rezidencije tenkovi su granatirali dijelove prestonice, dok pobunjenici drže 95 posto teritorije pod kontrolom.

Istovremeno, libijski pobunjenici istakli su opozicione zastave i pucaju u zrak na Zelenom trgu u Tripoliju, slaveći ulazak u glavni grad Libije nakon šest mjeseci borbi.

Velika Britanija, Francuska, Rusija i Njemačka pozvale su danas libijskog vođu Muamera Gadafija da se preda, ocjenjujući da je pobjeda pobunjenika izvjesna i najavile pomoć novim libijskim vlastima.

(MONDO, fotoservis.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE