• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukte požari kod Doboјa i Klobuka

Vatra u dobojskom prigradskom naselju Prisade i dalje bukti. Vatrogasci drže po kontrolom veliki šumski požar u rejonu Klobuka i Aranđelova

 Bukte požari kod Doboјa i Klobuka Izvor: MONDO

Dobojski vatrogasci primijenili su tzv. vodeni zid i uspjeli da zaštite kuće u selu Prisade i time promijene pravac požara.

“Požar se proširio na strelište nekadašnjeg vojnog poligona Putnikovo brdo. Vatra i dalje bukti istom ili većom jačinom. Sve ekipe su na terenu, a možda ćemo pozovati u pomoć kolege iz drugih opština”, kaže Vlado Kajganić, straješina dobojskih vatrogasaca.

Prema njegovim riječima, požar na lokalitetu u Paklenici koji je ranije danas lokalizovan, ponovo se razbuktao, pa su u toku dogovori za obezbijeđivanje dodatnih ekipa za gašenje.

Šumski požar u selu Paklenica na Ozrenu stavljen je pod kontrolu jutros, ali je zbog nepristupačnog terena otežano njegovo gašenje.

Požar koji je zahvatio između dva i tri hektara borove šume, najvjerovatnije je izazvao ljudski faktor, upozoravaju dobojski vatrogasci.

Vatrena stihija zahvatila je krajnje područje dobojske opštine prema granici s opštinom Maglaj u FBiH.

Komandir vatrogasne jedinice Lastva Zdravko Paranos rekao je da se vatra povremeno širila prema graničnom prelazu Klobuk između BiH i Crne Gore, a da je jedan krak otišao na napristupačan teren od sela Arađelovo prema granici sa Crnom Gorom.

Novi šumski požar danas je izbio i u rejonu Ljubomira koji se širi prema selu Domaševo, a trebinjski vatrogasci kažu da se vatra pojavila na tri mjesta.

Na današnjoj konferenciji za novinare CJB Trebinje rečeno je da je požar u Aranđelovo izazvao N.S, iz ovog sela koji je u subotu čistio njivu, pa se vatra otela kontroli.

Protiv N.S. će biti podnesen izvještaj trebinjskom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela izazivanje požara.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE