• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS: Još ima nade za Beograd

Jelena Trivan izjavila je da nisu iscrpljene sve mogućnosti da Beograđani dobiju naprednu vladu proevropske orjentacije.

 DS: Još ima nade za Beograd Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je da nisu iscrpljene sve mogućnosti da Beograđani dobiju naprednu vladu proevropske orjentacije i da će u narednim danima imati odgovor i na to pitanje.

"Mogućnosti da Beograđani dobiju naprednu vladu, proevropske orjentacije, koja će nastaviti započete reforme u Beogradu nisu iscrpljene. Naprotiv, one su velike i u narednim danima ćemo dobiti odgovor na to pitanje i na zahtev građana da dobiju vlast za kakvu su na prethodnim izborima glasali", rekla je Trivan Tanjugu.

Ona je kazala da potpisivanje koalicionog sporazuma radikala, narodnjaka i socijalista o formiranju gradske vlasti u Beogradu predstavlja uvek u formiranju svake vlasti samo jedan od koraka i preduslova da bi se formirala konačna vlada i da u tim smislu treba posmatrati i današnji sporazum.

Trivan je ocenila da će ta koalicija, kao i svaka druga, dokazati da ima većinu kada dovoljnim brojem mandata u Skupštini grada to i potvrdi.

"U tom smislu treba posmatrati i buduće pregovore koji će se voditi na nivou Republike i na nivou Vojvodine, a koji će dati odogovor na to da li će čitava Srbija, na svim nivoima, dobiti proevropsku vladu - vladu socijalne pravde", naglasila je Trivan.

Član predsedništva G17 plus Suzana Grubješić izjavila je da ta stranka isključuje mogućnost formiranja vlade sa strankama oko SPS sve dok je na snazi njihov sporazum o formiranju vlasti u Beogradu sa SRS i koalicijom DSS-NS.

Ona je rekla da G17 smatra da sporazum o formiranju vlasti u Beogradu mora da ide zajedno sa formiranjem republičke vlasti.

"Vlast u Beogradu se ne formira u kafani", dodala je Grubješić i ocenila da potpisani koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu predstavlja pokušaj SRS i koalicije DSS-NS da skrenu pažnju sa izbornog poraza na republičkom i pokrajinskom nivou.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE