• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski policajci u KPS ne odustaju od zahteva

Nijedan od 156 suspendovanih srpskih pripadnika Kosovske policijske službe, kojima u petak ističe tromesečna suspenzija, neće se vratiti na posao.

 Srpski policajci u KPS ne odustaju od zahteva Izvor: MONDO

Kako su u izjavama za agenciju Beta rekli srpski policijaci, nije ispunjen njihov osnovni zahtev da se vrate u KPS pod komandom UNMIK policije.

"Sutra očekujemo otkaze", kazali su policajci koji su svoja radna mesta napustili pre tri meseca protestujući zbog jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a nakon čega ih je KPS suspendovala na tri meseca.

Srpski pripadnici KPS-a tvrde da su pri kraju razgovori sa predstavnicima Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije oko njihovog preuzimanja.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić je tokom nedavnog boravka u Gračanici i razgovoru sa policajcima izjavio da se čeka krajnji rok - 6. jun, kada je poslednji policajac suspendovan, nakon čega će trajno i sistematski rešiti njihovo pitanje.

Samardžić je ponovio da je još otvorena ponuda UNMIK-u da se Srbi vrate u KPS pod komandom UNMIK-a.

Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je da u petak ističe suspenzija prvim policajcima srpske nacionalnosti koji su tu disciplinsku mere dobili pre tri meseca.

Eljšani nije mogao da precizira šta će dalje biti sa suspendovanim policajcima navodeći da će odluku o tome doneti komesar UNMIK policije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE