• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Uskoro dobijamo proevropsku vladu

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija za nekoliko nedelja dobiti socijalno odgovornu i proevropsku vladu.

 Đelić: Uskoro dobijamo proevropsku vladu Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija za nekoliko nedelja dobiti socijalno odgovornu i proevropsku vladu koja će na miran način braniti Kosovo i Metohiju i do kraja mandata uvesti Srbiju u Evropsku uniju.

"Nadam se i verujem da ćemo za nekoliko nedelja doći do ishoda i da će se poštovati izborna volja građana jer nas sve drugo vodi u neizvesnost, nestabilnost i izolaciju", rekao je Đelić ispred prostorija Unije Roma Srbije gde je prekrečio uvredljiv natpis na račun Roma, ispisan na ulaznim vratima prostorija stanke.

Prema njegovim rečima, formiranje socijalno odgovorne i proevropske vlade će dovesti do perioda stabilnosti zemlje koji će Srbiji omogućiti napredak na ekonomskom, socijalnom i ekološkom planu.

Đelić je istakao da je vreme da se krene u pregovore sa svim onim strankama koje se prepoznaju u programu koji je pobedio na predsedničkim izborima 3. februara, na parlamentarnim 11. maja i pokrajinskim u Vojvodini.

Podsetio je da je predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić ranije rekao da je otvoren za pregovore sa tim strankama i da je po proglašenju konačnih rezultata izbora počeo razgovore sa strankama i koalicijama o formiranju Vlade, ali da nijedna od njih nije imala
126 poslanika.

Đelić je na pitanje novinara da li je zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine Beograda urađeno na zakonit način naglasio da je to u skladu sa zakonom.

Predsednik Unije Roma Srije Đurić izrazio je uverenje da će Vladu formirati demokratske snage, jer to žele građani Srbije, dodajući da Srbija samo sa DS može da postane deo EU i da se izbori za demokratsko lice zemlje.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE