• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS, DSS i SPS predali zahtev Alimpiću

SRS, narodnjaci i koalicija oko SPS su zvanično zatražili hitno zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada Beogradu.

 SRS, DSS i SPS predali zahtev Alimpiću Izvor: MONDO

Predstavnici tih stranaka su predali zahtev koji je potpisalo 58 budućih odbornika te koalicije predsedniku Skupštine grada Zoranu Alimpiću.

Tokom predaje zahteva, ispred Skupštine Beograda okupili su se budući odbornici te koalicije, kao i lideri beogradskih odbora SRS, DSS, NS i SPS-PUPS-JS, Aleksandar Vučić, Andreja Mladenović, Aleksandar Antić i Milan Krkobabić.

Oni su izrazili očekivanje da će Alimpić promeniti odluku o održavanju konstititivne sednice Skupštine grada 14. jula i da će odmah posle isteka roka za podnošenje odborničkih lista 6. juna, zakazati konstitutivnu sednicu.

Predstavnici te koalicije su najavili da će svakodnevno protestovati zbog odluke Alimpića da sednica bude 14. jula.

Aleksandar Vučić je rekao da je odluka Alimpića protivzakonita i naveo da očekuje od njega "racionalno i demokratsko ponošanje".

Andreja Mladenović je rekao da novoformirana koalicija ima apsolutnu većinu i da se ispred Skupštine nalazi 58 odbornika. On je izrazio nadu da će već sledeće nedelje biti održana konstitutivna sednica i da odugovlačenje ne ide nikome u prilog.

Aleksandar Antić je rekao da će sve aktivnosti novoformirane koalicije na gradskom nivou biti zajedničke i demokratske u cilju promene odluke Zorana Alimipića.

Antić je pozvao Alimpića da "poštuje izbornu volju građana".

Alimpić je u ponedeljak uveče izjavio da nema nameru da promeni odluku o zakazivanju sednice gradske skupštine uprkos protestima koje su najavili radikali, socijalisti i narodnjačka koalicija, ističući da zakon nije prekršen.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE