• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS: Potvrđeno antievropsko opredeljenje DSS-NS

"Jasno je da Vojislav Koštunica nastavlja sa politikom izolacije Srbije stavljajući svoje sopstvene interese ispred interesa građana."

 DS: Potvrđeno antievropsko opredeljenje DSS-NS Izvor: MONDO

Demokratska stranka saopštila je da su Vojislav Koštunica i Demokratska stranka Srbije definitivno potvrdili svoje antievropsko opredeljenje i spremnost da po svaku cenu, pa i cenu izolacije i ekonomskog propadanja Srbije, ponište Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

DS ocenjuje da je takozvana pravna analiza DSS o SSP samo je još jedna potvrda takvog opredeljenja i potvrda predizbornog obećanja Vojislava Koštunice da će poništiti taj sporazum: "Jasno je da je ova takozvana pravna analiza samo još jedan pokušaj da se opravda pogubna politika DSS i Koštunice pod izgovorom brige za teritorijalnu celovitost."

Ta stranka je navela da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju pravno potvrđuje celovitost i teritorijalni suverenitet Srbije i da ni na koji način ne prejudicira status Kosova i Metohije. DS podseća da su Vojislav Koštunica i svi ministri iz DSS glasali za parafiranje tog sporazuma, da bi odmah iza toga zatražili njegovo poništavanje, a danas izašli sa nekakvom pravnom analizom što, kako navode, dovoljno govori o njihovom neodgovornom odnosu prema najvažnijim državnim pitanjima.

"Jasno je da Vojislav Koštunica nastavlja sa politikom ekonomske i političke izolacije Srbije stavljajući svoje sopstvene interese ispred interesa građana", ocenjuje DS.

Kako se dodaje, najave DSS-a da će uprkos stavu o ništavnosti Sporazuma naći rešenje za nastavak približavanja EU najgrublji su pokušaj obmane javnosti koja je većinski dala podršku evropskim integracijama.

"Umesto da Srbija iskoristi ekonomske prednosti tog sporazuma, mogućnosti otvaranja novih radnih mesta i stalnog privrednog rasta, DSS i Koštunica insistiraju na poništavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju što bi imalo nesagledive pogubne posledice po Srbiju i njene građane", navodi DS.

Prema oceni te stranke, vlada Vojislava Šešelja i Vojislava Koštunice značila bi prekid evropskih integracija, zaustavljanje investicija, visoku inflaciju, budžetsku nestabilnost i nemogućnost da država isplaćuje plate i penzije, odnosno uvođenje Srbije u potpunu ekonomsku neizvesnost.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE