• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štampa najavljuje preokret u pregovorima

Beogradski dnevni listovi bave se, opet, spekulacijama o novoj vladi i navode da bi uskoro mogao da se dogodi preokret u pregovorima.

 Štampa najavljuje preokret u pregovorima Izvor: MONDO

Kako saznaje list "Danas", pitanje je dana kada će Socijalistička partija Srbije (SPS) naglo zaokrenuti svoj politički kurs, prekinuti sve kontakte sa radikalima i narodnjačkom koalicijom o formiranju vlade i stupiti u zvanične pregovore sa koalicijom oko Demokratske stranke (DS).

Više izvora iz DS-a koji su želeli da ostanu anonimni potvrdilo je za taj list da socijalisti prave manevarski prostor za nagli zaokret u smeru stvaranja proevropske vlade.

Izvori iz DS-a su rekli za "Danas" da se već sledeće nedelje može očekivati da će i socijalisti, kao što je to učinio lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, obavestiti javnost da definitivno prekidaju sve pregovore sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.

Pozivajući se na pozudan izvor, "Blic" piše da u vrhu DS-a računaju da će zvaničan dogovor o vladi sa koalicijom oko SPS-a biti postignut već sledeće nedelje.

Kako piše "Blic", u DS-u navode da imaju većinu od sigurnih 127 poslanika što uključuje 102 poslanika liste "Za evropsku Srbiju", dvadeset poslanika koalicije oko socijalista, četiri poslanika Mađarske koalicije i jedan mandat Koalicije Albanaca prešecske doline. Toj većini će se, kako dodaje list, verovatno priključiti i dva poslanika Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

"Blic" navodi da narodnjačka koalicija i radikali mogu da računaju na 125 poslanika - SRS 78, DSS-NS 30, SPS-PUPS 17, što nije dovoljno za formiranje vlade.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE