• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atentat na Hašima Tačija?

Nepoznata osoba pokušala je sinoć da uđe u kuću Hašima Tačija, a pretpostavlja se da je napadač ranjen u razmeni vatre s obezbeđenjem.

 Atentat na Hašima Tačija? Izvor: MONDO

Nepoznata osoba pokušala je kasno sinoć da uđe u kuću premijera Kosova Hašima Tačija u naselju Dragodan u Prištini, saopštila je Kosovska policijska služba.

"Obezbeđenje kuće premijera Tačija je primetilo na drugom spratu jednu osobu koja je pokušala da kroz terasu uđe unutra. Na upozorenje obezbeđenja, napadač je pucao u pravcu obezbeđenja i nakon razmene vatre pobegao u nepoznatom pravcu", piše u saopštenju.

Nakon preliminarnog pregleda mesta napada, pretpostavlja se da je jedna osoba ranjena, dodaje se u saopštenju KPS-a.

U trenutku napada, Tači se nije nalazio u kući. Nema povređenih ni među članovima porodice koji su se u trenutku napada nalazili unutra.

Vlada Kosova osudila je napad na Tačijevu kuću i naložila da se povećaju bezbednosne mere za nekoliko njenih zvaničnika i institucija.

Zamenik premijera Hajredin Kući je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da još uvek nisu poznati svi detalji i da se ne zna ko je uključen u taj "zločinački napad": "U vreme napada kosovski premijer nije bio u kući, ali su u kući bili njegova žena i sin koji nisu povređeni."

Kući je istakao da pokušaj da se povrede premijer i njegova porodica s bilo kojim motivom, nije samo kriminalni čin, već da "prevazilazi sve granice mržnje", bilo da je zbog netrpeljivost ili da je u pitanju politika.

Policija je saopštila da je preduzela široku akciju i istragu koja je i dalje u toku. Za sada nema informacija o mogućim napadačima niti motivima napada.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE