• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovor kod Dulića: Verifikacija mandata, pa pauza

Oliver Dulić izjavio je da će nakon verifikacije mandata u Skupštini Srbije u sredu biti data pauza u radu konstitutivne sednice

 Dogovor kod Dulića: Verifikacija mandata, pa pauza Izvor: MONDO

Predsednik dosadašnjeg saziva Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je da će nakon verifikacije mandata u sredu biti data pauza u radu konstitutivne sednice, ukoliko do tada ne bude dogovorena skupštinska većina.

Dulić je novinarima nakon današnjih konsultacija sa predstavnicima političkih stranaka rekao da će nastavak konstitutivne sednice biti zakazan kada bude dogovorena skupštinska većina, kao i ko će biti predsednik i potpredsednici parlamenata.

On je rekao da je važno da se skupština što pre konstituiše kako bi mogli da se usvoje brojni zakoni koji čekaju.

Na sastanku je, kako je rekao, dogovoren tok konstitutivne sednice, raspored sedenja, broj članova odbora, kao i da se predlože kandidati za potpredsednike kojih će najverovatnije biti šest.

Dulić je rekao da je predstavnike stranaka upoznao sa Jovanom Krkobabićem (PUPS) koji, kao najstariji poslanik, preuzima predsedavanje parlamentom od srede.

Dulić je objasnio da je dnevni red konstitutivne sednice utvrđen Ustavom i da ga nije moguće menjati, ali da sednica može da se prekine i da se zakaže druga na kojoj bi se raspravljalo o drugačijem dnevnom redu.

On je rekoa da na današnjim konsultacijama nisu bli predstavnici Srpske radikalne stranke, ali da se pre nekoliko dana sreo sa Tomislavom Nikolićem sa kojim je razgovarao o konstitutivnoj sednici.

Konsultacijama sa Dulićem su prisustvovali: predstavnici liste Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija, Suzana Grubješić, Miloljub Albijanić i Aleksandra Jerkov, Predstavnik DSS-a Miloš Aligrudić, SPS-a Ivica Dačić, PUPS-a Jovan Krkobabić, LDP-a Čedomir Jovanović, Mađarske koalicije Pastor Balint, i Bošnjačke liste Bajro Omerović.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije je zakazana za sredu, 11. jun.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE