• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Ili ratifikacija SSP do kraja juna ili izbori

edomir Jovanović izjavio da su, ako se SSP sa EU ne ratifikuje tokom juna, novi izbori jedino rešenje za formiranje nove vlade.

 Jovanović: Ili ratifikacija SSP do kraja juna ili izbori Izvor: MONDO

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su, ako nema spremnosti da se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU ratifikuje tokom juna, novi izbori jedino rešenje za formiranje nove vlade.

"Najkraći put za odgovor na pitanje kad će biti formirana parlamentarna većina i kakav će biti njen karakter jeste stavljanje SSP-a na dnevni red u skupštini i njegovo ratifikovanje", kazao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da ne bi bilo dobro da se razgovori o formiranju vlade preterano rastežu, jer je, kako je istakao, najvažnije konstituisati parlament i u najkraćem roku ratifikovati SSP.

"Jasno je za šta je Srbija glasala i sve postizborne matematike, koliko god imale uporišta u demokratskim pravilima, ne mogu biti prepreka za realizaciju izborne volje građana", naglasio je lider LDP-a.

On je dodao da LDP ima razumevanja za poziciju Demokratske stranke (DS) i da treba uraditi sve da se osigura evropski put društva, ali da, kako je kazao, "nema spremnost na dalje prolongiranje rešenja i na onu vrstu kompromisa koja bi obesmislila izbore održane 11. maja".

"Ili glasanje za SSP tokom juna ili novi izbori, uz jasnu poruku građanima da se ovog puta od njih očekuje mnogo više nego do sada i da se to očekivanje gradi na spremnosti partija da ne prave kompromise koji su obeležili period posle izbora", naglasio je Jovanović.

On je dodao da se ne može praviti kompromis oko suštinskih vrednosti i orijentacije društva, kao i da se ne treba zloupotrebaljavati činjenica da u ovom trenutku evropska Srbija zavisi i od spremnosti socijalista da je podrže.

"Suština političkih problema jeste da smo osam godina nakon promena na istom mestu i bez odgovora na probleme nasleđene 90-tih godina prošlog veka, kao što su Kosovo i Hag... To su krupne posledice deformisanog sistema koji danas svoje uporište ima u Srpskoj radikalnoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije", naglasio je Jovanović.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE