• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: Očekujemo odgovor SPS-a, nikoga ne požurujemo

Andreja Mladenović i kaže da DSS očekuje jasan i konkretan odgovor koalicije oko SPS o pravnoj analizi SSP EU.

 DSS: Očekujemo odgovor SPS-a, nikoga ne požurujemo Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da očekuje jasan i konkretan odgovor koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) o pravnoj analizi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) EU.

"Očekujemo uskoro odgovor SPS. Ne bismo nikoga požurivali, nemamo razloga za to, ali sigurno je da nerednih dana treba očekivati taj odgovor", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

Portparol DSS-a je rekao da ne može da predvidi kakav će biti odgovor lidera SPS-a Ivice Dačića i koalicije oko socijalista, ali je izrazio spremnost DSS-a za razmenu argumenata, dijalog i kompromis u nacionalnom i državnom interesu.

Upitan da li će DSS glasati za izbor predsednika skupštine ako kandidata predloži koalicija "Za evropsku Srbiju" kao najjača lista u parlamentu, Mladenović je rekao da će DSS glasati za onog predsednika skupštine koji bude predviđen "našim koalicionim dogovorom ako budemo učestvovali u vlasti".

"Ukoliko se napravi koalicioni sporazum sa strankama sa kojima pregovaramo, mi ćemo glasati za onog kandidata za predsednika skupštine koji bude predviđen sporazumom", naveo je Mladenović.

Prema njegovim rečima, svojevremena podrška DSS-a izboru radikala Tomislava Nikolića za predsednika skupštine bila je iznuđena jer je isticao rok za konstituisanje skupštine i ne može se praviti bilo kakav analogija sa tim slučajem.

Povodom spekulacija u medijima o novoj vladi, Mladenović je rekao da je potpuno neprihvatljivo da američki ambasador Kameron Manter i biznismeni sastavljaju vladu u Srbiji, kao i da će se narednih dana znati ko su ti privrednici.

Na pitanje o sudbini dogovora sa radikalima i koalicijom oko socijalista u Beogradu ako se SPS, kako spekulišu mediji, okrene ka DS-u, Mladenović je naveo da će stranački organi DSS-a odlučivati o tome da li je potrebno menjati koalicije na lokalnom nivou u odnosu na rešenje o novoj vladi.

"U Beogradu imamo čvrst koalicioni sporazum koji je potpisan. Stranački organi će odlučivati o tome da li je potrebno menjati te koalicije na lokalnom nivou u odnosu na rešenje o novoj vladi. Ako dođe do te situacije koja je sada hipotetična, rekao sam da ćemo razmisliti i da će stranački organi odlučivati ako se to bude desilo", rekao je portaprol DSS-a.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE