• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muva u pašteti?

Radmili Paripović iz Banjaluke prisjeo je doručak kad je u pašteti „Argeta“ pronašla muvu zunzaru. Iz „Argete“ demant: To nije moguće!

 Muva u pašteti?  Izvor: MONDO

Poslije objavljene vijesti o šokantnom pronalasku muve u jednoj od konzervi popularne "Argeta" paštete, iz podružnice Argeta d.o.o., Hadžići stigao je ekspresni demant:

"Tragom natpisa u pojedinim medijima, osjećamo se dužnima da obavijestimo javnost kako u procesu proizvodnje namaza Argeta, pa tako ni u slučaju navodnog pronalaska muhe u spornom uzorku, nije moglo doći do kontaminacije proizvoda na način kako se navodi. Cjelokupan proces proizvodnje Argete certifikovan je prema najvišim zahtjevima higijenske i opšte ispravnosti. Konkretno proizvodnja Argeta namaza u pogonima u Hadžićima (BiH), jednako kao i u Izoli (SLO) izvodi se prema standardima HACCP, ISO 9001 te je u postupku certifikacije za FSSC 22000. Higijenski uslovi u proizvodnji zadovoljavaju najviše sanitarne standarde, te pojava stranog tijela kao što je insekt u konačnom proizvodu nije moguća zbog stroge kontrole u svim fazama procesa", saopšteno je iz „Argete“.

"Press RS" objavio je vijest o Banjalučanki koja je konzervu pileće „Argetine" paštete s neželjenim „mesnim dodatkom" odmah poslije nevjerovatnog otkrića odnijela u Zdravstveno-sanitarnu inspekciju.

Tamo su joj obećali da će preduzeti sve kako bi se otkrilo ko je odgovoran za ovaj neviđeni propust, a ogorčena Paripovićeva kaže da joj se želudac i dalje okreće kad se sjeti prizora ogromne muve u pašteti.

"Dobro se sjećam da sam paštetu kupila u nedjelju i da sam je u frižideru držala sve do prekjuče, kad sam je otvorila za doručak. Pošto smo moj sin i ja paštetu pojeli skoro do kraja, pri dnu konzerve ugledala sam nešto neobično i krupno. Možete da zamislite naše zaprepašćenje kad smo shvatili da se radi o ogromnoj muvi! Kad tog momenta nisam povratila dušu, onda zaista ne znam kad ću", rekla je šokirana žena.

Iz Zdravstveno-sanitarne inspekcije Republike Srpske su upoznati sa slučajem Banjalučanke Radmile Paripović, koja je u nedavno kupljenoj „Argetinoj" pašteti pronašla primjerak muve kapitalca.

"Nadležni sanitarni inspektor uzeo je izjavu dotične gospođe, preuzeo uzorak paštete u kojoj je pronađen insekt i napravio službenu zabilješku. Istraga o ovom slučaju je u toku", kratko je saopšteno iz sanitarne inspekcije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE