• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probosanske stranke zajednički nastupaju u RS?

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić uputio je danas poziv svim, kako je rekao, probosanskohercegovačkim strankama za zajednički nastup na lokalnim izborima u RS.

 Probosanske stranke zajednički nastupaju u RS? Izvor: MONDO

Jerlagić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da će poziv biti upućen na osnovu zaključka sa sjednice Glavnog odbora Stranke za BiH, održane u Doboju.

Potpredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer naglasio je da lokalni izbori u Republici Srpskoj nisu borba za odbornička mjesta, već za državu BiH.

Odgovarajući na pitanje Srne kojim strankama će biti upućen poziv za zajednički nastup u Srpskoj, generalni sekretar Stranke za BiH Salem Halilović rekao je da je riječ, prije svega, o SDA, SDP-u, LDP-u, Savezu za bolju budućnost, GDS-u, A-SDA, BPS i SDU, odnosno svim strankama koje se smatraju probosanskim.

Rukovodstvo Stranke za BiH je na konferenciji za novinare kritikovalo dogovor lidera šest najjačih političkih stranaka u Banjaluci u vezi sa rješavanjem pitanja vojne imovine, odlazak ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije u Beograd, sporazum HDZ-a BiH i SDA o saradnji, te izmjene Zakona o izboru najviših policijskih službenika u Federaciji BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE