• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen Vinko Martinović Štela

Na graničnom prelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca hrvatska policija uhapsila je Vinka Martinovića Štelu.

 Uhapšen Vinko Martinović Štela Izvor: MONDO

Ovo je javila večeras Hrvatska radio televizija (HRT), koja nije saopštila izvor informacije, navodeći da je u toku Martinovićevo sprovođenje u Zagreb.

Vinko Martinović je haški osuđenik koji je nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne u januaru pušten iz italijanskog zatvora. Međutim, protiv njega je, kako javlja HRT, na snazi međunarodna tjeralica raspisana po nalogu zagrebačkoga Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubistvo žene u Mostaru.

Martinović je te godine za ubistvo Jasmine Đukić bio nepravosnažno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvan Guja na sedam godina. Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime. Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh, rekao je, te dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela, javlja HRT.

Vrhovni sud Republike Hrvatske pet dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u avgustu 1999. ukinuo je presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje. U međuvremenu je Raspudić za ubojstvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE