• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galijašević: Vehabije objavljuju sveti rat

Vođe vehabijskih zajednica iz Beča organizovale su teroristički napad Mevlida Jašarevića na američku Ambasadu u Sarajevu, tvrdi Dževad Galijašević.

 Galijašević: Vehabije objavljuju sveti rat Izvor: MONDO

"Vehabije iz Beča tačno su znale vrijeme terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu. U sterilnim izvještajima Ministarstva bezbjednosti BiH nećete naći informaciju da su naši ljudi u Beču dva sata prije tog napada zabrinuto posmatrali neobično kretanje desetak automobila, među kojima i pet velikih džipova, u kojima su sjedile vehabije", objašnjava Galijašević.

Prema njegovim riječima, ti automobili kružili su Bečom da bi se parkirali pred jednim zatvorenim bečkim lokalom odakle su, kao da je riječ o Ligi šampiona, pratili vijesti iz BiH. "Oni su sve to direktno organizovali i naredili iskoristivši jedno dijete sklono kriminalu, mladića ispranog mozga da, u ime Bošnjaka i BiH, objave rat SAD i zapadnom svijetu", rekao je Galijašević za "Pres RS" .

On upozorava da je glavni grad Austrije, sa nekoliko opasnih vehabijskih uporišta, od kojih najjače predvodi hafiz Muhamed Porča, postao moćna tvrđava džihada u srcu Evrope.

Nakon posjete Beču, gdje je dvije sedmice boravio kao gost-predavač Centra za bezbjednosne studije "Džordž Maršal", Galijašević kaže da je ta "opasna bečka priča", koju niko ne smije da potcjenjuje, aktuelizovana nedavnim sastankom koji je u tom gradu okupio više od 70 selefijskih vođa iz Austrije, BiH i svih islamskih zemalja.

"Na tom skupu Imad al Misri je predložio da Muhamed Porča dobije titulu emira od Bosne, odnosno novog šefa svih balkanskih `boraca na Božijem putu`. Prijedlog je otišao direktno Muli Omaru, talibanskom vođi i komandantu svih mudžahedina na svijetu. Ako znamo da je emir titula vojnog komandanta, onda to znači da se vehabije iz Beča pripremaju za sveti rat na ovom području", upozorava Galijašević.

On tvrdi da ni međunarodna zajednica, ni vlasti u BiH, kao ni Islamska zajednica ne rade dovoljno na tome da spriječe nove terorističke akcije. "Ta široka akcija mora da bude dio zajedničkog djelovanja bošnjačke vjerske i političke elite", smatra Galijašević.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE