• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inicijativa: Čika Alu za zaslužnog građanina!

Na fejsbuku osnovana grupa "Čika Alu za aprilsku nagradu" sa inicijativom da se ovaj legendarni Banjalučanin imenuje za zaslužnog građanina

 Inicijativa: Čika Alu za zaslužnog građanina! Izvor: MONDO

Nedavno je na fejsbuku osnovana grupa "Čika Alu za aprilsku nagradu" sa inicijativom da se povodom dana grada Alija Mahmutović, poznatiji kao čika Ale, predloži za plaketu kao zaslužni građanin Grada Banjaluka.

Sve generacije Banjalučuna vole, cijene i poštuju čika Alu, koji ni kao 70-ogodišnjak nije izgubio naviku da po lijepom vremenu “reguliše saobraćaj“ na banjalučkoj raskrsnici kod Gradskog mosta i sugrađanima dijeli komplimente, djeci slatkiše, a golubovima, psima lutalicama i ribama hranu, o čemu smo ranije pisali.

Ovaj legendarni Banjalučanin ušao je čak i u šaljivu interent enciklopediju Vujaklija, gdje je o njemu zapisano sljedeće:

"Mnogi ga zovu i Ludi Ale, a taj nadimak on definitivno ne zaslužuje. Alija Mahmutović, je čovjek od šezdeset i nešto godina kojeg svi Banjalučani vrlo dobro znaju.

Rijetki su dani kada ne možete da ga vidite u gradu kako lagano šeta sa svojim cekerima i neizbježnom beretkom na glavi. Djeca ga vole više nego ostali zato što čika Ale uvijek ima pune džepove bombona i čokoladica koje će da podijeli sa svakim đetetom pored kojeg prođe.

Osoba neizmjerno velikog srca od koje nikada nećete čuti ni jednu lošu riječ, osoba koja na pamet zna cijeli album životinjskog carstva sa svim opisima životinja u njemu, osoba koja zna rodoslov skoro svih Banjalučkih porodica, a dio urbane legende o njemu je da je završio dva fakulteta, a da je onda odustao od bilo kakvog zanimanja i posvetio se svom, boemskom načinu života."

Na fejsbuk grupu "Čika Alu za aprilsku nagradu" za kratko vrijeme učlanilo se preko 1.600 Alinih "fanova", što govori da će ovaj popularni Banjalučanin biti najozbiljniji kandidat za najcjenjeniju nagradu svoga grada.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE