• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija i Komšić i dalje tajanstveni o ostavci

Održan je sastanak Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića, povodom ostavke na sve funkcije u SDP-u, ali još nema zvaničnih stavova.

 Lagumdžija i Komšić i dalje tajanstveni o ostavci Izvor: MONDO

Podsjetimo, Komšić, potpredsjednik SDP-a,  pismenim putem je dao ostavku na sve funkcije u stranci, a po mnogima je time nastupila jedna od dosad najvećih kriza u ovoj partiji, koja je ključna u federalnoj i državnoj vlasti.

"Ovo nije konferencija za medije, izašli smo ovdje samo zato što ste se okupili. Sve će biti poznato nakon sjednice predsjedništva koja će biti održana sutra u 13 sati. Vjerovatno ćemo završiti do 14 sati kada ćemo sve objasniti", rekao je Lagumdžija, predsjednik SDP-a, okupljenim novinarima., prenosi radiosarajevo.ba.


Komšić je pozvao na strpljenje. Na novinarsku opasku da je za njega glasalo 340 hiljada ljudi, Komšić je zamolio da oni budu strpljivi do sutra, prenosi Federalna televizija.

Član Predsjedništva BiH je za Dnevni list kazao kratko: "Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastaviću da se borim za principe socijaldemokracije".

Jedan od ključnih ljudi SDP-a ostavku je dao, navodno, nezadovoljan opštim stanjem u stranci, a po nekim izvorima podrška Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije, za kandidaturu za predsjednika Generalne skupštine UN-a, bila je kap koja je prelila čašu.

Socijaldemokratsku partiju BiH trenutno potresa kriza zbog odlaska ministra obrazovanja u Kantonu Sarajevo Emira Suljagića, Lagumždijinog savjetnika Reufa Bajrovića, te uklanjanja Hamdije Lipovače sa čelnog mjesto Unsko-sanskog SDP-a.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE