• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fokusa” nema na kioscima, radnici traže plate

Novinari lista “Fokus” proteklih sedam dana prijetili su štrajkom, tražeći da im vlasnik Zoran Šarenac uplati dugovanja za plate i doprinose.

 "Fokusa” nema na kioscima, radnici traže plate Izvor: MONDO

Dnevni list “Fokus” jutros se nije pojavio na kioscima zbog dugovanja četiri plate zaposlenima, kojima nije uplaćeno ni zdravstveno i penziono osiguranje za 30 mjeseci i dugova prema štamparijama, javlja Glas Srpske.

Nakon “Izbora najmenadžera godine”, manifestacije koju je prošle sedmice organizovao ovaj dnevni list, Šarenac je obećao radnicima isplatu dvije neuplaćene plate, ali to se nije dogodilo.

Zbog toga je “Fokus” juče izašao na svega nekoliko strana, jer je većina zaposlenih odbila da radi tražeći da im se obrati vlasnik, koji se u redakciji nije pojavio danima.

"Nemamo više šta da čekamo, jer ovako više ne ide. Nastavljamo sa štrajkom sve dok vlasnik ne ispuni naše zahtjeve. Danas oko podne očekujemo da nam se predstavnici uprave obrate. Od njihove spremnosti da ispune naše zahtjeve zavisi da li ćemo prekinuti štrajk ", kazao je “Glasu Srpske” dugogodišnji fotoreporter “Fokusa” Milenko Šukalo.

Mnogim redakcijama prije desetak dana stiglo je anonimno pismo radnika “Fokusa”, u kojem su naveli da su u teškom materijalnom položaju, ali da strahuju za svoju sudbinu jer im se prijeti ako se oglase u javnosti.

U tom pismu oni su optužili vlasnika Šarenca da je u nekoliko navrata dobio novac od Vlade RS, a da nije izvršavao svoje zakonske poreske obaveze prema budžetu RS i zaposlenima u “Fokusu”.

Vlada RS u nekoliko navrata je pomagala dnevni list “Fokus” donacijama od po nekoliko stotina hiljada maraka. Tako je “Fokusu” u julu prošle godine odobreno 200.000 KM iz buyeta za podršku projektu „Razvoj Srpske, reforma PIO”. Vlada RS bila je i ove godine pokrovitelj “Fokusove” manifestacije “Izbor najmenayera”.

U decembru prošle godine Šarenac je sa kompanijom “Tamaris” iz Banjaluke potpisao ugovor o preuzimanju preduzeća “Pres komerc”, izdavača dnevnih novina “Fokus”.

Šarenac je tada rekao da su pred novim izazovima i da će on kao novi vlasnik sa svojim drugim preduzećem NID “Orfej-Ekstra”, izdavačem “Ekstra magazina”, udruženim snagama pokušati da podigne “Fokus” na viši nivo.

" Integrisaćemo redakcije i na taj način realno smanjiti troškove, a povećati broj novinara koji će nastaviti da rade u interesu naših čitalaca. Danas “Fokus” okreće novu stranicu ", rekao je Šarenac preuzimajući” Fokus”, čiji je bio direktor do kraja prošle godine. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE