• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog štrajka ostali bez plata

Prosvjetni radnici Livanjskog kantona nisu primili februarske plate zbog štrajka koji je Opštinski sud u Livnu nepravosnažnom presudom proglasio nezakonitim.

 Zbog štrajka ostali bez plata Izvor: MONDO

Prosvjetnim radnicima u srednjem obrazovanju, MUP-u, te organima izvršne i zakonodavne vlasti i institucijama plate su isplaćene u utorak.

Ministar obrazovanja u tehničkom mandatu Gordana Cikojević najavila je ranije da prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju neće dobiti plate za februar sve dok Kantonalni sud u Livnu ne donese pravosnažnu presudu po žalbi Sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja na prvostepenu presudu Opštinskog suda.

Žalba Sindikata na prvostepenu presudu dostavnjena je 20. marta Kantonalnom sudu koji će poslije razmatranja žalbe donijeti konačnu presudu, odnosno potvrditi ili preinačiti presudu Opštinskog suda.

Prosvjetni radnici u osnovnom obrazovanju Livanjskog kantona štrajkovali su 20 radnih dana, od 8. februara do 6. marta, zbog neformiranja nove kantonalne Vlade, neusvajanja budžeta za tekuću godinu i nepoštovanja kolektivnog ugovora. Nepravosnažnom presudom Opštinskog suda od 7. marta štrajk je proglašen nezakonitim.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE