• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra izbor predsednika i organa skupštine

Pomirljive izjave nakon konsultacija sa predsedavajućim Skupštine. U sredu izbor predsednika i svih potpredsednika Skupštine.

 Sutra izbor predsednika i organa skupštine Izvor: MONDO

Predsedavajući Skupštine Srbije Jovan Krkobabić izjavio je posle konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova u utorak uveče da su prevaziđeni problemi i da se nada da će u sredu u nastavku sednice biti izabran predsednik parlamenta.

On je rekao da su posle razgovora prevaziđeni problemi i da se nada da će pošto bude izabran predsednik parlamenta koji će preuzeti vođenje sednice, biti izabrani i potpredsednici.

Šef poslaničkog kluba Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je dogovoreno da opozicija ima četiri potpredsednička mesta, a vladajuće partije dva.

Kandidat LDP-a za potpredsednika biće poslanica Judita Popović, naveo je Jovanović.

"Naišli smo na razumevanje za tu kandidaturu i tu ne očekujem nikakve probleme", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu posle konsultacija.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić rekao je da radikali neće opstruisati sutrašnju sednicu Skupštine Srbije, ako se njeno konstituisanje nastavi prema poslovniku.

"SRS neće sutra prigovarati povrede poslovnika, vršeći na taj način opstrukciju. Ali, ukoliko Demokratska stranka pokuša da sprovede svoju volju mimo Ustava i Poslovnika, oduprećemo se kao i danas", rekao je Nikolić novinarima u Skupštini.

Posle konsultacija šefova poslaničkih grupa sa predsedavajućim Skupštine Jovanom Krkobabićem, Nikolić je rekao da su se dogovorili da se sutra nastavi procedura izbora predsednika parlamenta, a odmah zatim i izbora potpredsednika i skupštinskih odbora.

Prema njegovim rečima, potom na dnevni red dolaze predlozi zakona o vladi i zakona o ministarstvima koji su uslov za formiranje Vlade Srbije.

Predsednik SPS Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će sednica parlamenta biti nastavljena u "politički tolerantnoj atmosferi koja će omogućiti brzo konstituisanje i drugih državnih organa kao što je izbor Vlade Republike Srbije".

Lider socijalista je izrazio nadu će što pre biti završen dnevni red konstitutivne sednice paralamenta.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE