• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jedini partner Saveta Evrope na Kosovu UNMIK"

Teri Dejvis izjavio da je Savetu Evrope jedini partner u pokrajini UNMIK.

 "Jedini partner Saveta Evrope na Kosovu UNMIK" Izvor: MONDO

Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Teri Dejvis izjavio je da ta organizacija nastavlja da obavlja aktivnosti na Kosovu i Metohiji isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i da joj je jedini partner u pokrajini UNMIK.

Dejvis je rekao da SE do sada nije primio nikakav zvaničan zahtev za članstvo Kosova u toj organizaciji.

"Ni zvanično, ni nezvanično, nismo imali nikakve kontakte s vlastima u Prištini, kada je reč o eventualnoj kandidaturi. Niko to od nas do sada nije tražio", izjavio je generalni sekretar SE u razgovoru za sutrašnje "Novosti".

Dejvis je objasnio da će, u slučaju da u SE stigne zahtev za članstvo Kosova, on, kao generalni sekretar, prema proceduri, izneti zahtev pred Savet ministara, koji bi doneo odluku o daljim koracima.

"Savet ministara zemalja članica će se o tome izjasniti ako ta tema jednom dođe na dnevni red", rekao je Dejvis odgovarajući na pitanje da li je prijem Kosova u SE moguć, s obzirom na izuzetno veliku podeljenost koja u Parlamentarnoj skupštini SE postoji po tom pitanju.

"Jedino što mogu da kažem u ovom trenutku je da SE na Kosovu obavlja aktivnosti isključivo u okviru Rezolucije 1244 SB UN i da je tamo naš jedini partner UNMIK. Tako je bilo do sada, tako je i sada. Tu se ništa nije promenilo", istakao je generalni sekretar SE.

Dejvis je nagovestio da bi pred početak Generalne skupštine UN u Njujorku na jesen mogao da se sretne s predsednikom Srbije Borisom Tadićem da bi "pre svega razgovarali o aktivnostima Saveta Evrope na Kosovu".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE