• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS i SPS: U ministarstvima predstavnici više stranaka

Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe Za evropsku Srbiju kazali su da će u ministarstvima biti predstavnici više stranaka

 DS i SPS: U ministarstvima predstavnici više stranaka Izvor: MONDO

Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe Za evropsku Srbiju kazali su da će u ministarstvima biti predstavnici više stranaka i da se neće ponoviti situacija da jedna partija kontroliše sve pozicije u ministarstvu.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Žarko Obradović rekao je novinarima u skupštini da je u dogovoru o formiranju vlade postignuta saglasnost da u ministarstvima ne bude samo jedna struktura, već i predstavnici drugih stranaka.

Tako će se izbeći situacija karakteristična za prethodnu vladu, kada su pojedina mesta - od ministra do državnog sekretara, zauzimali samo pripadnici jedna političke partije, rekao je Obradović.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Koludžija rekla je novinarima da se po prirodi stvari nadležnosti raznih ministarstava prepliću i da ne može jedno ministarstvo da pripadne samo jednoj stranci.

"Postojala je namera da se prevaziđe period u kojem su ministarstva bila međusiobno izolovana i da se prevaziđe period oštre podele ministarstava među strankama", rekala je ona i dodala da je to bolje za jedinstvo vlade.

Šef poslaničke grupe DSS - NS Miloš Aligrudić izjavio je da da ovaj kao i prethodni Zakon o ministarstvima odražava politički dogovor partnera i dodao da to samo po sebi može biti predmet kritike.

"Ono što je za nas predmet kritike to su možda te nelogičnosti koje su se pojavile u tom zakonu, neke izmeštene nadležnosti u okviru jednog ili dva ministarstva, pa smo zbog toga i podneli neke amandmane", rekao je Aligrudić.

On je kao primer nelogičnosti naveo ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, jer je kako je rekao teško zamisliti da prostorno planiranje u užem smislu može imati veze sa zaštitom životne sredine.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE