• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS, DSS - NS i SPS: Potvrđen dogovor za Beograd

Na sastanku radikala, narodnjaka i socijalista "potvrđeni doslednost i jedinstvo te koalicije za formiranje vlasti u Beogradu".

 SRS, DSS - NS i SPS: Potvrđen dogovor za Beograd Izvor: MONDO

Potrpedsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski izjavila je da su na sastanku radikala, narodnjaka i socijalista potvrđeni doslednost i jedinstvo te koalicije za formiranje vlasti u Beogradu.

U razgovorima, koji su vođeni u prostorijama NS, učestvovali su, pored Filipovske, i Aleksandar Vučić (SRS), Andreja Mladenović (DSS), Borivoje Borović (NS) i Aleksandar Antić (SPS).

Filipovska je novinarima, ispred sedišta NS, rekla da je na sastanku još jednom potvrđen i koalicioni sporazum koji su SRS, DSS - NS i koalicija okupljena oko SPS potpisale 28. maja.

"Potvrdili smo doslednost i jedinstvo koalicije za konstituisanje gradske skupštine 14. jula i još jednom naš koalicioni sporazum i našu doslednost i jedinstvo da ispoštujemo izbornu volju građana Beograda", kazala je potpredsednica NS.

Prema njenim rečima, na sastanku su razmotreni svi pravni aspekti konstitutivne sednice, oformljena je administrativna i gradska verifikaciona komisija, a predstavnici tih stranaka su se složili i oko kadrovskih rešenja.

Filipovska je najavila nastavak svakodnevnih sastanka tih stranaka, jer se, kako je objasnila, bliži 14. juli, za kada je zakazana konstitutivna sednica gradskog parlamenta.

Ona je ocenila da izjave koje dolaze iz koalicije "Za evropsku Srbiju" o tome da će gradska vlast biti formirana po istom principu na kom je formirana i republička vlast vode destabilizaciji Srbije.

Na pitanje da li je tačno da će SPS iduće sedmice raskinuti koaliciju na nivou Beograda, Antić je naveo da su "špekulacije uvek špekulacije i nikad nisu tačne".

Antić, koji je kandidat koalicije za predsednika Skupštine grada, rekao je da se koalicija koja je sklopljena na nivou Beograda sprema za sednicu Skupštine i da tu "nema mnogo prostora za špekulacije".

I zamenik šefa poslaničke grupe koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Žarko Obradović, rekao je novinarima u Skupštini da nije bilo pregovora o formiranju vlasti u Beogradu sa listom "Za evropsku Srbiju".

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je, međutim, da je ta lista, prilikom pregovora o formiranju vlade sa socijalistima, insistirala na tome da se ista vlast formira i u Beogradu.

Kolundžija je novinarima u Skupštini Srbije rekla da će posle formiranja Vlade biti nastavljeno konstitusanje lokalne samouprave.

"Verujem da će koalicija na republičkom nivou biti obrazac za formiranje ostalih lokalnih samouprava", kazala je ona i dodala da se razgovori već vode.

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Beograda zakazana je za 14. jul a dogovor o formiranju vlasti postigli su radikali, narodnjačka koalicija i socijalisti.

(www.mtsmondo.com/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE