• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Vukadinović šef BIA, Božović kontroliše Dačića?

Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Saša Vukadinović kandidat je za šefa tajne srpske policije, piše "Alo"

 Saša Vukadinović šef BIA, Božović kontroliše Dačića? Izvor: MONDO

Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Saša Vukadinović kandidat je za šefa tajne srpske policije, dok će nekadašnji generalni inspektor i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Božović, koji je sa te funkcije smenjen u januaru prošle godine, sa formiranjem nove vlade najverovatnije postati desna ruka novom ministru Ivici Dačiću, piše "Alo".

Kako list saznaje, predstavnici DS-a i SPS-a već su pregovarali sa Vukadinovićem o mestu direktora BIA.

"Aktuelni direktor Rade Bulatović, koji je najveći deo karijere proveo upravo u diplomatiji, najverovatnije će po odlasku sa funkcije otići na mesto ambasadora Srbije u glavnom gradu Turske Ankari. U koaliciji DS-a i SPS-a, to mesto već su kaparisale demokrate, a odluku o imenovanju doneće buduća vlada, odmah po formiranju", kaže izvor lista.

Saša Vukadinović rođen je 12. januara 1972. godine u Kruševcu. Na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1997, a do kraja 2000. radio je u advokatskoj kancelariji.

Pravosudni ispit položio je 2000. Iste godine, bio je član Izborne komisije za izbor poslanika za Veće republika u saveznom parlamentu, a potom i član Nadzornog odbora za sprovođenje izbora.

Od 2001. obavljao je posao načelnika Policijske uprave u Kruševcu i ostaće upamćen po odlučnom obračunu sa kriminalnom organizacijom poznatom kao Jotkina grupa. Od juna 2007, direktor je Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija. Kao Vukadinovićevi konkurenti, u javnosti se pominju Predrag Petronijević, direktor Carine, i ratni tužilac Vladimir Vukčević.

List piše i da će nekadašnji generalni inspektor i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Božović, koji je sa te funkcije smenjen u januaru prošle godine, sa formiranjem nove vlade najverovatnije postati desna ruka novom ministru Ivici Dačiću.

"DS i SPS već uveliko pregovaraju sa Božovićem o njegovom povratku na staro mesto, koje je po njegovom odlasku preimenovano iz Generalnog inspektorata u Sektor za unutrašnju kontrolu, koji se bavi zloupotrebama u policiji. Finalni pregovori vođeni su preksinoć, a Božović i dalje očekuje presudu Vrhovnog suda o njegovoj tužbi protiv vlade Vojislava Koštunice, kojom bi bio vraćen na posao", objašnjava izvor lista.

Funkciju generalnog inspektora Božović je obavljao od aprila 2004. do januara 2007. godine, kada je u prelaznom periodu tehnička vlada na njegovo mesto postavila Ljubinka Nikolića.

Smatrajući da ga je vlada, zbog njegovog ličnog sukoba sa ministrom Draganom Jočićem, bez prisustva većine ministara, nelegalno smenila i mimo preporuka nadležne tročlane komisije izabrala "manje kvalifikovanog Ljubu Naftaša", kako je nazvao Nikolića, Božović je podneo tužbu.

I tada je Demokratska stranka najoštrije osudila Božovićevu smenu, upozoravajući vladu da je odluka nelegitimna i da vlada u prelaznom periodu ne može da vrši kadrovske smene.

"Nikolić je penzionisan u januaru ove godine i na funkciji je proveo svega godinu dana, iako mandat traje pet. Novi načelnik još nije imenovan, a njegove poslove privremeno obavlja Dragoljub Radović", kaže izvor.

"Alo!" je ovim povodom kontaktirao i sa Božovićem, ali novi/stari generalni inspektor bio je škrt na rečima i samo nam je kratko rekao: "Pregovaramo".

Vladimir Božović je i pre smene optuživao rukovodstvo MUP-a za opstrukciju rada Sektora za unutrašnju kontrolu. Tvrdio je, između ostalog, da je opstrukcija bilo u istragama zločina na Ibarskoj magistrali, postupanju policije posle ubistva novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, ministra odbrane Pavla Bulatovića, predsednika FSJ-a Branka Bulatovića, u vezi sa Legijinim pratiocima koji sada čuvaju svedoke saradnike, mahinacijama sa stanovima namenjenim Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Božović je bio meta tabloida i zbog navodnih veza sa mnogim prestoničkim lepoticama, među kojima su bile i pevačice Jelena Karleuša i Danijela Vranić. Poznati neženja, međutim, napise je uporno demantovao.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE