• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glamoč: Nema štete od zemljotresa

Zemljotresi sa epicentrom u Glamoču, od kojih je najjači bio 4,6 stepeni Rihterove skale, nisu izazvali rušenja, tako da nema materijalne štete.

 Glamoč: Nema štete od zemljotresa Izvor: MONDO

"Nama do sada nije stigla nijedna prijava štete, bilo od građana, bilo od pravnih lica. Komisija Civilne zaštite izlazila je na teren i, takođe, nije zabilježila slučajeve rušenja", rekao je Srni pomoćnik načelnika Civilne zaštite u Glamoču Halil Dizdar.

On je istakao da je, s obzirom na to da je najjači zemljotresa imao magnitudu od 4,6 stepeni, bilo za očekivati da dođe do rušenja starijih i već oštećenih objekata, ali da je srećna okolnost da zemljotres nije dugo trajao, pa značajnijih oštećenja vjerovatno zbog toga nema.

"Glamoč je još područje gdje se nalazi veliki broj objekata koji su porušeni u posljednjem ratu i još nisu sanirani, a uglavnom su u ruralnim područjima. Međutim, ti objekti su najčešće napušteni i štetu nema ko da prijavi", naglasio je Dizdar.

Na području opštine Glamoč 3. avgusta oko 22.00 časa zabilježen je zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihtera, a pola sata kasnije zemljotres sa magnitudom od 2,8, dok su 4. avgusta nešto iza ponoći i u ranim jutarnjim časovima zabilježena dva zemljotresa jačine 3,7 i 3,2 stepena.

Dva zemljotresa slabijeg inteziteta, od samo 2,8 stepeni, zabilježena su 2. avgusta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE