• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Lagumdžija prekršio Ustav

Lagumdžija direktno povrijedio Ustav BiH instrukcijom predstavniku BiH pri UN da podrži rezoluciju o Siriji, smatra Radmanović

 Radmanović: Lagumdžija prekršio Ustav Izvor: MONDO

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović uputio je pismo ministru inostranih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji u kojem ga upozorava da je direktno povrijedio Ustav i zakone BiH, instrukcijom predstavniku Stalne misije BiH pri UN da tokom glasanja u Generalnoj skupštini UN podrži rezoluciju o Siriji.

„Podsjećam Vas da kršenje Ustava i zakona, osim političke, povlači i krivičnu odgovornost, te upozoravam da je ovakvo postupanje potpuno neprihvatljivo i može imati teške posljedice po sve u BiH“, naglasio je Radmanović.

Predstavnik BiH je tokom glasanja u Generalnoj skupštini UN podržao rezoluciju o Siriji koju je predložila Saudijska Arabija i kojom se izražava otvorena podrška oružanoj pobuni protiv vladavine sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Instrukciju da glasa za rezoluciju dobio je iz kabineta ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, na osnovu sugestije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić rekla je ranije Srni da je predstavnik BiH trebalo da bude uzdržan, budući da Predsjedništvo BiH nije zauzelo zvaničan stav o sirijskoj krizi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE