• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vatra iz Slapašnice se širi prema naseljima

Šumski požar sa područja Slapašnice širi se prema bratunačkim naseljima Osamsko i Krasanpolje.

 Vatra iz Slapašnice se širi prema naseljima Izvor: MONDO

Tamo je svo radno sposobno stanovništvo, shodno odluci o uvođenju vanrednog stanja, angažovano u odbrani od vatrene stihije. "Bez pomoći helikoptera ovaj požar ne možemo lokalizovati, a on danas, kako smo obavješteni od Uprave civilne zaštite Republike Srpske, ne može doletjeti", rekao je Srni načelnik opštinskog Štaba civilne zaštite Neđo Nikolić.

Na gašenju požara angažovana je kompletna Vatrogasna jedinica iz Bratunca i 60 mještana, koji ni nakon tri dana neprekidne borbe sa vatrenom stihijom ne uspjevaju da je stave pod kontrolu.

Nikolić kaže da je na području Slapašnice vatra zahvatila oko 250 hektara šuma, njiva i voćnjaka, na kojima je pričinjena velika šteta, ali su stambeni i pomoćni objekti za sada bezbijedni.

"Međutim, njih može ugroziti požar koji je juče podmetnut u naselju Suha i koji se širi prema kućama i pomoćnim objektima u Slapašnici, zbog čega su na gašenju vatre pored vatrogasaca angažovani i mještani", rekao je Nikolić.

I dalje je kritično stanje na području Sikirića, Zapolja i Oparaca, gdje se već nekoliko dana, i pored pomoći helikoptera krajem prošle sedmice, oko 40 radnika šumskog gazdinstva "Drina" bori sa vatrenom stihijom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE