• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ: U ponedjeljak konačna odluka o smjeni Lagumdžije

HDZ BiH u ponedjeljak će donijeti konačnu odluku da li će podržati zahtjev za smjenu ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

 HDZ: U ponedjeljak konačna odluka o smjeni Lagumdžije Izvor: MONDO

Zamjenik predsjednika HDZ-a Nikola Lovrinović,  naveo je da će se HDZ prilikom zahtjeva poslanika SNSD-a u parlamentu BiH za smjenu Lagumdžije odnositi principijelno, kao i u slučaju zahtjeva za smjenu ministara iz SDA.

"U ponedjeljak zasjeda Predsjedništvo HDZ-a. Vidjećemo šta će o tome reći, ali ne vidim razlog da ne budemo principijelni", rekao je Lovrinović za "Glas Srpske".

On ističe da je nemoguće povjerovati da ministar inostranih poslova i predsjednik SDP-a nija znao šta radi u slučaju "Sirije", te da mnoge stvari govore da je to uradio svjesno.

Takav Lagumdžijin potez ne može se opravdati, kaže Lovrinović, te dodaje da je očekivana reakcija stranaka iz Republike Srpske koje traže njegovu smjenu.

Lovrinović je napomenuo da će HDZ na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak zauzeti stav i o prijedlogu rješenja presude Suda iz Strazbura u "slučaju Sejdić-Finci".

On nije mogao definitivno reći o kakvom je prijedlogu riječ, ali je naglasio da je sigurno temelj tog prijedloga ono što je razgovarano sa SDP-om.

Poslanici SNSD-a pokrenuće parlamentarnu proceduru za smjenu Lagumdžije, jer je bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH dao instrukciju predstavniku BiH u Generalnoj skupštini UN da glasa za rezoluciju o Siriji.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE