• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kneževo: Požar se širi prema naselju Tomaševići

Požar na lokalitetu eko-jezera Bočac, opština Kneževo, širi se u pravcu planine čemernice i Baljvina, a nepristupačan teren otežava suzbijanje vatre.

 Kneževo: Požar se širi prema naselju Tomaševići Izvor: MONDO

Iz opštinske službe Civilne zaštite saopšteno je da je požar udaljen samo tri kilometra od naselja Tomaševići u selu Bregovi, ali da još nisu ugrožena domaćinstva u ovom i okolnim selima.

Članovima Vatrogasne jedinice opštinske Civilne zaštite upućeni su pozivi za mobilizaciju.

"Požar koji je evidentiran u nedjelju bio je lokalizovan, a ponovo se aktivirao tokom protekla dva dana. Požar se danas širi i prostire na području oko 80-100 hektara zemljišta pod niskim rastinjem", rekao je šef Civilne zaštite u Kneževu Mitar Ćelić.

Prema njegovim riječima, danas su uručeni pozivi za mobilizaciju 28 članova Vatrogasne jedinice Civilne zaštite, a vatrogasci i radnici Šumskog gazdinstva "Čemernica" Kneževo, već su na terenu i sprečavaju širenje požara.

Zatražena je i pomoć od opština Mrkonjić Grad i Jajce, koje se graniče sa linijom požara. Prema najnovijim informacijama, jedna cisterna i 10 vatrogasaca sa naprtnjačama iz Mrkonjić Grada pritekli su u pomoć kneževskim ekipama koje gase vtaru.

"Na terenu su trenutno dvije cisterne kneževskog Vatrogasnog društva i jedna cisterna privatnog preduzeća `Mon-Ami` iz Kneževa, a Šumsko gazdinstvo `Čemernica` angažovalo je svo raspoloživo ljudstvo na gašenju požara",rekao je Ćelić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE