• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud BiH odbacio prigovor SDA

Odluka Vjekoslava Bevande nije destruktivna po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, ocijenio Ustavni sud BiH

 Ustavni sud BiH odbacio prigovor SDA Izvor: MONDO

Ustavni sud BiH ocijenio je na današnjoj hitnoj sjednici da potvrda odluke predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni ministara iz SDA nije destruktivna po vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan rekao da je odluka Ustavnog suda od danas obavezujuća i da se procedura smjene ministara SDA može provesti u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Mijan je naveo da će odluka u narednih dan-dva biti objavljena na internet stranici Ustavnog suda i dostavljena svim zainteresovanim stranama.

On je pojasnio da će odluka na internet stranici biti predstavljena kompletno i da će uključivati sadržaj odluke i njeno obrazloženje.

Većina delegata /tri iz SDA/ u Klubu bošnjačkog naroda na pretposljednjoj sjednici Doma naroda, 19. jula, dostavili su izjavu da je postupak razrješenja u Savjetu ministara BiH štetan po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, a nakon što Kolegijum Doma kao komisija nije postigao saglasnost o ovom pitanju slučaj je završio pred Ustavnim sudom BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je ranije odluku o smjeni ministara bezbjednosti i odbrane Sadika Ahmetovića i Muhameda Ibrahimovića, te zamjenika ministra finansija i trezora Fuada Kasumovića, svi iz SDA.

On je rekao ranije da je odluka o smjeni ministara iz SDA rezultat političkog razmimoilaženja i da politika koju zastupaju smijenjeni ministri nema podršku većine u parlamentu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE