• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznad Boračkog jezera vatra se i dalje širi

Požari iznad Boračkog jezera kod Konjica i dalje se šire u više pravaca, a težak i nepristupačan teren onemogućava gašenje sa zemlje.

 Iznad Boračkog jezera vatra se i dalje širi Izvor: MONDO

Za sada nisu ugroženi stambeni i drugi objekti, a na terenu se nalaze pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic koji stalno dežuraju uz rub naselja, saopštio je Federalni operativni centar Civilne zaštite.

Tokom dana nije bilo aktivnosti helikoptera EUFOR-a.

Na području Mostara stanje je nepromijenjeno, dok je lokalitet Prevoj na Rujištima oko 12.00 časova upućeno vozilo Hitne pomoći s opremom i osobljem koji će služiti kao medicinsko osiguranje.

Velike količine gustog dima i gasova mogu ugroziti zdravlje lokalnog stanovništva i lica angažovanih na gašenju požara.

Na području Ivanjice u opštini Ravno aktivan je požar koji ugrožava sela Čopice, Slivnica i Misile. Jak južni vjetar otežava gašenje, a požarna linija kreće se između sedam i osam kilometara.

Na požarištu su i dalje vatrogasci iz Ravnog sa šest pripadnika i dvije cisterne, te lokalno stanovništvo. Gori trava i nisko rastinje.

Pod kontrolu je stavljen požar u rejonu Račice i spriječeno je njegovo dalje širenje.

Požari u LJutoj, Gakićima i iznad sela Oteležani trenutno su pod kontrolom, zahvaljujući dijelom i angažmanu lokalnog stanovništva.

U opštini Jablanica i dalje je aktivan požar na području Glogova, na obroncima Prenja, a stanje na terenu je bez promjena.

U mjestu Gornja Prekraja na području opštine Drvar i dalje je aktivan požar, koga gase pripadnici Civilne zaštie Drvar, Šumarija Drvar i mještani.

Većina ljudstva se koncentriše na rubna područja naseljenih mjesta radi sprečavanja širenja požara u sama naselja.

Situacija na istom požarištu prema visokoj šumi je nešto povoljnija zbog zelenije vegetacije, a intenzitet požara se smanjuje. I dalje je potrebna pomoć za gašenje požara iz vazduha.

Na području opštine Stolac požar koji je bio aktivan na potezu Jasoč-Smarlovina ugašen je u 13.30 časova.

U opštini Prozor-Rama požar se s teritorija opšine Uskoplje proširio u mjestu Gorača. Gori šuma, trava i nisko raslinje, a požar je za sada daleko od naselja.

Na području opština Čapljina, Stolac i Neum trenutno nema aktivnih požara, a iz opštine Čitluk nema novih informacija.

U opštini Ilidža ponovo se aktivirao požar u rejonu Stanjevca-Rakovica, koji je juče bio ugašen. Požar gase vatrogasne jedinice iz Sarajeva.

Požar na Vidotini na području opštine Vogošća, koji je izbio danas, lokalizovan je blagovremenom intervencijom dvije ekipe vatrogasaca iz Sarajeva.

Na području opštine Livno aktivan je manji požar u selu Ćaić-Odžak, dok je danas izbio požar na području livanjskog polja u pređelu Table u blizini centralne deponije smeća.

Aktivan je požar u Livanjskom polju gđe u posljednjih pet dana gori treset i površinski sloj zemlje. Ovaj požar se ne gasi jer je nemoguć pristup teškim mašinama.

Na području opštine Tomislavgrad bila su dva manja požara koja su lokalizovana, saopšteno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE