• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvanaest kandidata za glavnog tužioca BiH

Intervjui za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH obavljeni su 1. i 2. oktobra, potvrđeno je u Viskom sudskom i tužilačkom savjetu.

 Dvanaest kandidata za glavnog tužioca BiH Izvor: MONDO

Po okončanje ove faze, u skladu sa ostvarenim rezultatima, odnosno ocjenom na intervjuu, Podvijeće za predlaganje kandidata za sudijska i tužilačka mjesta na nivou BiH utvrdiće rang listu s prijedlogom kandidata za ovu poziciju.

Lista će biti upućena VSTS BiH, koji će donijeti konačnu odluku o imenovanju i ujedno odrediti početak mandata.

Uz napomenu da se imenovanja vrše na sjednicama VSTS-a BiH za koje se dnevni red utvrđuje u skladu s planiranim aktivnostima, iz ove pravosudne institucije nisu mogli precizirati na kojoj sjednici će biti imenovanje za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Na konkurs za glavnog tužioca u Tužilaštvu BiH prijavilo se 12 kandidata, među kojima su i bivši federalni ministar pravde Feliks Vidović, predsjednik Opštinskog suda u Sarajevu Goran Salihović, te zamjenik glavnog tužioca i rukovodilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Tužilaštvu BiH Božo Mihajlović.

Osim Vidovića, Salihovića i Mihajlovića, konkurisali su i tužioci Tužilaštva BiH Ismet Šuškić, Miroslav Marković, Saša Sarajlić i Ranko Debevec.

Na konkurs su se prijavili i glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta Zekerijah Mujkanović, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Zdenko Kovač, direktor Pritvorske jedinice Suda BiH Momir Zubac, te Mladen Sarić i Midhat Hodžić.

Prethodni glavni tužilac BiH Milorad Barašin smijenjen je s ove funkcije, a u međuvremenu vršilac dužnosti glavnog tužioca bila je Jadranka Lokmić Misirača.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE