• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokazna vježba specijalaca u Trnu kod Banjaluke

U bazi Specijalne policije MUP-a RS u Trnu kod Banjaluke specijalci iz BiH izveli su pokaznu vježbu u okviru radionice "Zaštita VIP ličnosti".

 Pokazna vježba specijalaca u Trnu kod Banjaluke Izvor: MONDO

Radionica je organizovana za pripadnike Specijalne jedinice policije i Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Srpske, federalnog MUP-a, Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Komandant Specijalne policije MUP-a Srpske Predrag Krajnović rekao je novinarima da pripadnici ove jedinice trenutno obezbjeđuju predsjednika i premijera Republike Milorada Dodika i Aleksandra DŽombića.

"Važno je da ljudi koji se bave obezbjeđenjem štićenih ličnosti znaju da prepoznaju i osjete sve što određene strukture koje imaju negativne konotacije u pravcu štićene ličnosti namjeravaju da učine i da to na vrijeme otkriju i zaštite štićenu ličnost", dodao je Krajnović.

Glavni inspektor Specijalnih jedinica "GIS - italijanskih karabinjera" Alesandro Savona rekao je novinarima da se ova radionica zasniva na standardima koji se primjenjuju u Italiji, ali i u cijelom svijetu kada je riječ o zaštiti "VIP ličnosti".

"Tokom današnje vježbe prikazani su scenariji koji se realno mogu desiti, a neki od njih su se i stvarno desili, kao što su napad vatrenim ili hladnim oružjem u slučaju /bivšeg američkog predsjednika Ronalda/Regana i Pape Vojtile", rekao je Savona.

Savona je napomenuo da reakcija lica koja se bave zaštitom ličnosti mora da bude proporcijalna prijetnji, odnosno da moraju ocijeniti količnu prijetnje i znati kako da je eliminišu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Tehničkim instrumentom Evropske komisije "TAIEX-om" i italijanskim karabinjerima organizuje ove sedmice radionicu "Zaštita VIP ličnosti" za pripadnike Specijalne jedinice policije i Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Srpske, federalnog MUP-a, Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Pokaznoj vježbi prisustvovao je i direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE