• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori: Rezultati za Banja Luku tek večeras

Gradska izborna komisija Banjaluka, zbog tehničkih problema, od noćas nije mogla unositi podatke o rezultatima glasanja.

 Izbori: Rezultati za Banja Luku tek večeras Izvor: MONDO

Preliminarne rezultate jučerašnjih izbora sigurno neće imati do večeras, rekao je Srni predsjednik GIK-a Aleksandar Radeta. On je objasnio da nisu uneseni rezultati sa trećine biračkih mjesta na području Banjaluke.

"Trasa je bila u prekidu od noćas do danas oko 13 časova, tako da nismo mogli uopšte ništa raditi. Sad smo počeli i imamo oko 70 biračkih mjesta za koja smo počeli unos podataka, a zbog prekida trase nismo mogli dovršiti. Sve je blokirano dok u Centralnoj izbornoj komisiji BiH ne riješe taj problem“, rekao je Radeta.

Prema nezvaničnim rezultatima kojima raspolažu izborni štabovi stranaka u Banjaluci, kandidat SNSD-a Slobodan Gavranović pobjedio je svoje protiv kandidate za gradonačelnika Dragana Čavića koji je bio kandidat Koalicije Zajedno za Banjaluku i Nenada Stevandića, kandidata SDS-a.

Isti rezultati pokazuju da je u Skupštini grada Banja Luka SNSD osvojio 11 odborničkih mjesta.

Druga stranka kojoj je po broju glasova pripalo najviše odbornika je DNS sa četiri odbornika, zatim SDS sa takođe četiri odbornika, DP, SP i PDP osvojile su po tri odbornička mandata, NDS dva, a jedan odbornički mandat pripao je kandidatu nacionalnih manjina koji je u taboru SNSD-a.

Na osnovu istih rezultatata SNSD je osvojio 22.500 glasova, DNS 8.200, SDS 7.800, SP 7.500, PDP oko 7.500, DP 6.500 i NDS 3.800 glasova.

Navedeni podaci su dobijeni poslije obrade glasova sa 220 biračkih mjesta u Banjaluci. Po ovim rezultatima, u odnosu na raniji saziv u Skupštini grada SNSD je doživio najveći gubitak.U ranijem sazivu ova stranka imala je 15 odbornika.

Stranka koja je takođe na ovim izborima osvojila manje odborničkih mjesta u Banjaluci je i PDP koji je ranije imao pet odbornika. U posljednjem sazivu SDS je imao dva odbornika, SP dva, NDS dva i DNS tri. DP je na ovim izborima prvi put osvojila odbornička mjesta u Skupštini grada Banjaluka.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE