• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pelemišu ukinut pritvor

Sud BiH je donio je rješenje kojim se Momiru Pelemišu, optuženom za ratne zločine počinjene u Srebrenici, ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

 Pelemišu ukinut pritvor Izvor: MONDO

Ovim rješenjem, Pelemišu je zabranjeno napuštanje Zvornika, mjesta njegovog prebivališta, odnosno boravišta, bez prethodnog odobrenja Suda BiH, osim kada se mora pojaviti pred Sudom BiH ili po pozivu Tužilaštva BiH.

Sud BiH naredio je privremeno oduzimanje putnih isprava optuženom, uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH. Pelemiš ima obavezu i da se jednom sedmično javi u policijsku stanicu Zvornik.

Ove mjere zabrane će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, ako optuženom ne bude izrečena kazna zatvora, odnosno najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne, ako optuženom bude izrečena kazna zatvora, osim ukoliko se iste ne ukinu ranije, a pored toga biće vršena i kontrola svaka dva mjeseca, saopšteno je iz Suda BiH.

Pelemiš je bio zamjenik komandanta Prvog bataljona Prve zvorničke pješadijske brigade, a od 9. do 21. jula 1995. godine vršilac dužnosti komandanta tog bataljona.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE