• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građevinska škola u Banjaluci na novoj adresi

Učenici banjalučke Građevinske škole od danas nastavu pohađaju u novoopremljenim prostorijama bivše zgrade IRB,gdje je ova škola privremeno preseljena

 Građevinska škola u Banjaluci na novoj adresi Izvor: MONDO

Školu je tim povodom posjetio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović koji je istakao da je problem smještaja Građevinske škole star više od decenije i da je ova škola u više navrata preseljavana u različite prostore, što je stvaralo ogromne probleme učenicima, profesorima, ali i resornom ministarstvu.

"Veoma sam zadovoljan što smo investicijom od 40.000 KM razriješili pitanje smještaja i rada, jer je prethodni objekat bio rizičan za učenike i njihove profesore", rekao je Kasipović novinarima i naglasio da ne želi prejudicirati, ali da se konačno rješenje očekuje do početka naredne školske godine, do otvaranja Druge gimnazije u Banjaluci.

Kasipović je naglasio da će u školskoj 2013/2014. godini biti riješeno pitanje rada i smještaja Druge gimnazije, ali i Građevinske škole u Banjaluci.

"Naći ćemo najbolje moguće rješenje zajedno sa gradom Banjaluka za rad Druge gimnazije. Da li će to biti u ovom objektu ili u nekom drugom, u svakom slučaju moraju postojati optimalna rješenja i za Građevinsku školu, kao i za Drugu gimnaziju", rekao je Kasipović i dodao da u Banjaluci ima objekata koji mogu biti funkcionalni i za školu. 

Direktor Građevinske škole LJuban Bajić kaže da je zadovoljan smještajem, navodeći da je objekat u posljednjih mjesec dana adaptiran i prilagođen uslovima potrebnim školi.

On je naveo da škola ima 570 učenika u 22 ođeljenja, a da objekat raspolaže sa 12 učionica, dva informatička kabineta i pomoćnim prostorijama potrebnim za sekcije, dopunsku i dodatnu nastavu.

Građevinska škola smještena je u bivšu zgradu IRB-a o čijoj je kupovini Vlada Republike Srpske donijela odluku 13. septembra, a čija je vrijednost 1,4 miliona KM.

Sanitarni inspektori su krajem prošle školske godine utvrdili da je objekat Srednje građevinske škole u cjelini opasan po život ljudi, te da ne ispunjava osnovne uslove za dalje odvijanje nastave.

Građevinska škola privremeno je premještena u objekat u Ulici Braće Podgornika u blizini Autobuske stanice 2003. godine kada je morala da iseli iz zgrade Katoličke gimnazije. 

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE