• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga u Miškovićevoj kompaniji u BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo naložilo je istragu kompanije Standard, čiji je većinski vlasnik biznisme iz Srbije Miroslav Mišković.

 Istraga u Miškovićevoj kompaniji u BiH Izvor: MONDO

Kako piše sarajevski nedjeljnik "Slobodna Bosna", dioničari, nadležne institucije i policijske agencije upozorili su na kriminal rukovodstva i većinskog vlasnika tog sarajevskog preduzeća za proizvodnju i prodaju namještaja.

Mali dioničari terete rukovodstvo firme i Miroslava Miškovića za nestanak dvadesetak miliona maraka (desetak miliona evra).

Standard je bio jedan od najvećih proizvođača namještaja u BiH. Krajem 2007. godine tadašnji većinski vlasnik, njemačka kompanija Šider (Schieder Mobel Holding GmbH), proglasila je bankrot.

Septembra 2008. godine, kompanija Mirosava Miškovića Delta rilestejt (Delta Real Estate), preuzela je većinski udio u tom preduzeću - 63,83 posto dionica Standarda, za oko deset miliona maraka (pet miliona evra).

"Naša fabrika podigla je višemilionske kredite da bi pomogla Miškoviću da zatvori tender za preuzimanje fabrike što je moralo biti urađeno po Zakonu o preuzimanju dioničarskih društava. Za uslugu koju smo svojevremeno učinili Miškoviću, mi dioničari sada vraćamo te kredite koji su dizani pod vrlo sumnjivim okolnostima", piše u pismu malih deoničara.

Oni navode da su direktori Standarda prebacili "na neku kompaniju na Kipru oko šest miliona maraka za potrebe Miroslava Miškovića, iako za ovaj transfer ne postoje odluke organa Društva".

(Beta, printscreen: deltarealestate.rs)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE