• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK dodjelio uvjerenja izabranim načelnicima

CIK BiH uručio u Sarajevu uvjerenja o dodjeli mandata za 135 novoizabranih gradonačelnika i načelnika na prethodnim lokalnim izborima u BiH

 CIK dodjelio uvjerenja izabranim načelnicima Izvor: MONDO

Centralna izborna komisija (CIK) BiH uručila je danas u Sarajevu uvjerenja o dođeli mandata za 135 novoizabranih gradonačelnika i načelnika na prethodnim lokalnim izborima u BiH, a čiji je izbor potvrđen.

Predsjednik CIK-a Branko Petrić rekao je da je CIK 6. novembra potvrdio i objavio rezultate lokalnih izbora u BiH za 135 opština i gradova, a da za Srebrenicu, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Vukosavlje i Bosansko Grahovo nisu potvrđeni mandati za načelnike, te za Skupštinu grada Prijedora.

On je naveo da će u neđelju, 18. novembra, biti ponovljeni izbori u izbornim jedinicama Istočni Drvar i Istočni Mostar, a da se još ne zna kada će biti ponovljeni za izbornu jedinicu Vukosavlje.

"Imamo priliku danas da novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima čestitamo i uručimo im uvjerenja kojima oni mogu već sa sutrašnjim danom preuzeti dužnost", rekao je Petrić novinarima prije uručenja uvjerenja.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je Srni da će u ovom gradu u narednih desetak dana biti održana konstitutivna sjednica Skupštine grada, a da će zatim krenuti i realizacija zadataka.

"Prvi zadatak koji nas čeka je izrada budžeta, i mi smo već uradili određene pripreme, a naša prva i osnovna zadaća biće definisanje prijedloga budžeta i razvojnih dokumenata koji proizilaze i koji se finasiraju iz budžeta", istakao je Gavranović.

On je naveo da u tim dokumentima moraju prvo naći mjesta prioriteti koji su ponuđeni građanima u izbornoj kampanji, te dio iz njegovog programa, a to je set pitanja koji se tiče privrednog razvoja, odnosno stvaranja uslova za veći broj investicija, otvaranja novih pogona i veći broj radnih mjesta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE