• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: OHR davno potrošen

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je model po kome funkcioniše OHR davno potrošen i da nije u funkciji napretka BiH.

 Čović: OHR davno potrošen Izvor: MONDO

On je istakao da OHR ne bi trebalo da donosi nikakve nove odluke o BiH i da njeni građani treba da odlučuju ko će ih predstavljati u svim institucijama.

Komentarišući izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Savjetu bezbjednosti UN, u kojem su Čović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik označeni kao rušioci BiH, lider HDZ-a je rekao da mu je žao nekoga ko smatra da on zbog zaštite interesa hrvatskog naroda ruši BiH, jer taj neko onda ništa ne razumije o BiH.

"Ovdje ne govorim konkretno o Incku, već o bilo kome ko tako misli. Takvim nastupom mi branimo i gradimo BiH. Nijedna ideja koju smo iznijeli o unutrašnjem uređenju BiH nije išla ka rušenju BiH, već naprotiv, ka njenoj stabilnosti, jer drugačije ova zemlja ne može preživjeti", rekao je Čović za "Nezavisne novine".

On je ocijenio da je saradnja HDZ-a BiH i SNSD-a u kontinuitetu dobra i na tragu rješenja svih ključnih pitanja u BiH po mjeri svih građana BiH, ali i predstavnika hrvatskog i srpskog naroda.

Čović kaže da je svima jasno da ova BiH neće preživjeti ako hrvatski narod ne riješi svoje pitanje u BiH na isti način na koji su to riješila druga dva naroda.

"Mislim da dogovor srpskih i bošnjačkih stranaka pomaže i hrvatskim strankama. Dogovor SNSD-a i SDP-a u određenoj mjeri relaksira odnose, iako će tu biti još nekih stvari na provjeri", rekao je Čović, ističući da će HDZ BiH u svakom slučaju u načelu podržati taj sporazum.

On vjeruje da će sastanak "šestorke" 20. novembra u Mostaru biti mnogo relaksiraniji i da će otvoriti mogućnost za dogovor o nekim ključnim pitanjima.

Čović je ocijenio da postoji mogućnost za veće povezivanje Federacije BiH i Republike Srpske na zajedničkim privrednim projektima, s obzirom na to da je Srpska načinila ogroman iskorak kada je riječ o privrednoj infrastrukturi, dok u Federaciji postoji potpuno drugačiji pristup.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE