• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Incko najveći rušitelj Dejtona

"Incko je manipulant, podmetač lažnih izvještaja, najveći rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma i predstavnik međunarodne korupcije"

 Dodik: Incko najveći rušitelj Dejtona Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko svojim nastupom u Savjetu bezbjednosti UN pretjerao, jer uporno zamjenom teza pokušava da okrivi Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo za rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a sve što je radio u BiH je bilo rušenje tog sporazuma.

"Incko je manipulant, podmetač lažnih izvještaja, najveći rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma i predstavnik međunarodne korupcije koji prima mjesečnu platu 40.000 KM. On ovime nastavlja da održava nemoguću situaciju koja podrazumjeva zloupotrebu položaja koju je dobio međanarodnim sporazumom", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da Incko izvještajem koji je predstavio u Savjetu bezbjednosti prije tri dana želi da amnestira od pravnog nasilja sve visoke predstavnike do sada, pa i sebe samoga, i da nastavi sa istom praksom koja govori o tome da je to nasilje dopustivo ako imate iza sebe političku silu.

"Mi nastavljamo sa odbranom Dejtonskog sporazuma onakvim kakav jeste, a ne kako su ga napravili visoki predstavnici", naglasio je Dodik.

On je istakao da BiH ima deset nadležnosti koje Srpska poštuje i da ni jednu nije osporila.

"Zato je Incko putem OHR-a podmetnuo Savjetu bezbjednosti izvještaj kleveteći Republiku Srpsku na najgori mogući način, želeći da pokaže da je Srpska pretpostavljeni krivac za sve što se dešava", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, kancelarija OHR nema nikakvog značaja u Dejtonskom sporazumu, postoji visoki predstavnik, a ne kancelarija.

"Osoblje OHR-a je svih ovih godina uticalo na Ustavni sud BiH koji je mijenjao ustavno pravni poredak u BiH, koji je kriminalno mjesto i mjesto koje je zaduženo od stranaca da prekomponuje BiH i nema legitimitet za donošenje bilo kakvih odluka", smatra Dodik.

On je istakao da svako ko realno posmatra situaciju u BiH zna da su svi problemi funkcionisanja BiH u vezi sa Federacijom BiH i odnosima među bošnjačkim partijama.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko naveo je u izvještaju Savjetu bezbjednosti UN da politička dinamika u BiH stagnira i da je političko manevrisanje vladajućih stranaka uzelo prednost nad gorućim potrebama građana i zemlje u cjelini, a da je Republika Srpska intenzivirala politiku otvorenih napada protiv osnova Dejtonskog sporazuma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE