• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za bebe: Heroji nisu sami

U okviru humanitarne akcije „Bitka za bebe“ Fonda B92 i kompanije m:tel, i danas su porodilištima u Sarajevu i Istočnom Sarajevu donirani inkubatori.

 Bitka za bebe: Heroji nisu sami Izvor: MONDO

Inkubatori su poklon donatora kompanije ’’Fructal’’ i Građevinske direkcije Srbije.

"Briga o zdravom odrastanju djece opredijelila nas je da se priključimo humanitarnoj akciji ’Bitka za bebe’ i doniramo dva inkubatora: jedan smo prije tri dana poklonili porodilištu u Prijedoru, a drugi sa velikim zadovoljstvom uručujemo danas porodilištu u Sarajevu. Želimo time, što je više moguće, pomoći malim junacima koji ne mogu sami da dobiju najvažniju bitku – bitku za život", izjavila je danas Mina Sretenović, menadžer za odnose s javnošću kompanije ’’Fructal’’.

Uručivanju poklona bili su prisutni i Veran Matić, predsjednik Upravnog odbora Fonda B92, Damir Aganović, direktor Kliničkog centra u Sarajevu, prim. dr Naila Hamamdžić Beganović, šef Neonatološke intenzivne njege, te Aida Halilović, portparolka kompanije m:tel.

Dr Naila Hamamdžić Beganović je zahvalila kompaniji ’’Fructal’’ na ovoj donaciji kao i kompaniji m:tel i Fondu B92, naglasivši da je ovo zaista vrijedan poklon i vrijedna humana akcija koja je porodilištu u Sarajevu obezbijedila kvalitetniju njegu za novorođenčad.

Ona je rekla da je ovo drugi inkubator poklonjen ovoj klinici u okviru akcije ''Bitka za bebe'', čime su zadovoljene trenutne potrebe porodilišta.

Svoje zadovoljstvo rezultatima akcije Bitka za bebe izrazio je i Veran Matić, podsjetivši na izvanredne rezultate iste akcije u Srbiji. On je naglasio da se nada dobrim rezultatima i u BiH do kraja godine dokad i traje akcija. Takođe, on je izrazio zadovoljstvo što se 17. novembar Svjetski dan prijevremeno rođenih beba prvi put u BiH obilježava upravo u vrijeme trajanja ove humane akcije.



Aida Halilović je istakla da je kompanija m:tel veoma zadovoljna rezultatima kampanje ''Bitka za bebe''. Kako je rekla, posebno zadovoljstvo organizatorima je trenutak kada se porodilištima uručuju inkubatori, prijeko potrebni malim borcima.

I bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu je takođe uručen jedan inkubator.

Dr Siniša Zubić je izrazio zahvalnost Građevinskoj direkciji Srbije na vrijednoj donaciji. U ime KBS Kasindo, donatorima i organizatorima akcije ''Bitka za bebe'', zahvalio je i Milomir Milošević, naglasivši da je ovaj inkubator vrijedan dar tek renoviranom Odjeljenju pedijatrije na ovoj klinici.

Sutrašnji dan je povod da se još jednom naglasi potreba da se što više ljudi uključi u ovu humanu akciju, te pozovu građani BiH da putem humanitarnog broja telefona 1411, doniraju 1 KM u ove svrhe.

Bitka za bebe obezbijedila je nove inkubatore gradovima: Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Derventa, Mostar, Tuzla, Mrkonjić Grad, Brčko Distrikt i Trebinje. Mali heroji ne mogu sami, ali mnogi su tu za njih što se danas još jednom potvrdilo.

(Erna Saljević, MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE