• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banja Luka: Svijeće za žrtve “Oluje”

Oko stotinu građana Banjaluke okupilo se na Trgu Krajine i zapalilo svijeće u znak pomena žrtvama akcije “Oluja”.

 Banja Luka: Svijeće za žrtve “Oluje”  Izvor: MONDO

Građani su se okupili spontano, u znak revolta na oslobađajuću presudu Haškog tribunala hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala oslobodilo je danas hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji su pred ovim sudom u aprilu 2011. godine prvostepenom presudom osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za ratne zločine počinjene nad Srbima 1995. godine tokom vojne operacije “Oluja”.

U agresiji hrvatskih oružanih snaga na sjevernu Dalmaciju, Liku, Kordun i Baniju, koja je nazvana “Oluja”, sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano je oko 230.000 krajiških Srba.

Prema evidenciji “Veritasa”, u vojnoj akciji i poslije nje, poginulo je i nestalo 1.922 Srba, od kojih su 1.192 bili civili, a oko polovine je bilo starije od 60 godina.



Pomen žrtvama i u Prijedoru

Prijedorčanin Goran Radaković inicirao je mirno ulično okupljanje u znak protesta protiv sramne oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

“Izađimo na Trg majora Zorana Karlice u 20.00 časova i odajmo počast žrtvama zločinačke akcije Oluja”, poručio je Radaković putem društvene mreže “Fejsbuk” i pozvao prijatelje da status podijele i sugrađane da se pridruže akciji u što većem broju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE