• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Pretučen profesor političkih nauka

Harisa Cerića (38), profesora na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, fizički je napalo desetak osoba, nanijevši mu teške povrede.

 Sarajevo: Pretučen profesor političkih nauka Izvor: MONDO

Napad se dogodio u četvrtak oko 15.30 časova kada je Cerić izlazio s fakulteta, piše "Dnevni avaz".

"Apsolutno nisam očekivao da će me napasti, jer nisam ni s kim u zavadi, niti mi je ko prijetio. Odjednom su me počeli udarati šakama i nogama. Bio sam šokiran. Ne znam jesu li šta govorili jer od šoka nisam čuo. Sreća da od udaraca nisam pao na tlo jer bi mi, vjerovatno, nanijeli i teže povrede", ispričao je Cerić .

U KUM-u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu konstatovano je da je Cerić zadobio teške tjelesne povrede s obzirom na to da su mu polomljeni zubi, a ima i modrice po cijelom tijelu.

"Dnevni avaz" piše da niko od građana, a ni studenata Ceriću nije pritekao u pomoć, a napadači su pobjegli kada su vidjeli da jedan građanin, slučajni prolaznik, ide prema Fakultetu.

"Šokiran sam ovim događajem. U po bijela dana napadnut sam i to ispred Fakulteta, a ne znam ni ko me je napao ni zašto. U ovoj državi čovjek više apsolutno nije siguran", kaže Cerić.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju ovog događaja. Još niko nije uhapšen zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Cerić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za pedagogiju 1999. godine. Izabran je u zvanje višeg asistenta 2005., a u zvanje docenta 2012. godine. Na Fakultetu političkih nauka angaž je na predmetima Pedagogija, Metodika nastave, Socijalna pedagogija i Andragogija. Objavio je više od 20 naučnih i stručnih radova, a koautor je knjige "Temeljna polazišta inkluzivnog obrazovanja".

Učestvovao je u radu više međunarodnih i domaćih naučnih konferencija, kongresa, simpozija, seminara te kao član ekspertnih grupa ili istraživač u realizaciji nekoliko naučnoistraživačkih projekata.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE