• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef Inspektorata pijan usmrtio Bijeljinku!

Vlada RS razriješila je dužnosti direktora Inspektorata Živana Delića koji je vozeći u pijanom stanju usmrtio pješaka u Bijeljini.

 Šef Inspektorata pijan usmrtio Bijeljinku! Izvor: MONDO

Direktor Inspektorata RS Živan Delić (50) službenim automobilom "pasat" usmrtio je prije dvije večeri pješakinju Fatimu Ibišević (51) iz Bijeljine. Kako je potvrđeno u policiji, nesreća se dogodila u Ulici Stefana Dečanskog u Bijeljini, a od siline udara žena je na mjestu ostala mrtva. Deliću je alko-testom izmjeren 1,81 promil alkohola u krvi, piše "Press RS".

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović kaže da su u nesreći učestvovali automobil "pasat", kojim je upravljao Ž. D, i pješakinja F. I.

"Do nesreće je došlo kada je vozač, iz nepoznatih razloga, udario u pješaka, koja je na mjestu ostala mrtva. Uviđaj na mjestu događaja izvršili su dežurni tužilac i bijeljinska saobraćajna policija. Pokrenuta je istraga kako bi bio utvrđen uzrok i okolnosti koje su dovele do nesreće",  saopštila je Samojlovićeva.

Izvor "Pressa RS" kaže da je Delić u trenutku nesreće bio "mrtav pijan".

"Kada je policija stigla na mjesto nesreće, odmah su primjetili da je Delić pijan, jer praktično nije mogao da stoji na nogama. Jedva je i uspio da 'duva', a alko-metrom mu je u dahu izmjeren 1,81 promil alkohola. Kasnije smo saznali da je cijeli dan proveo u restoranu 'Monako', na ulazu u Bijeljinu, gdje je pio alkohol. Sam bog zna zbog čega se poslije svega uputio prema gradu i to sam, bez vozača, u službenom vozilu", rekao je izvor blizak istrazi.

On navodi da prvi rezultati uviđaja ukazuju da je Delić vozio brže od dozvoljenog, ali da će više detalja o tome biti poznato nakon svih neophodnih vještačenja.

"Na mjestu gdje je došlo do udara nalazi se duži pravac. Svi pokazatelji ukazuju da je Delić vozio dosta brzo, odnosno preko ograničenja. Međutim, i pješakinja je stajala uz samu ivicu kolovoza. Vjerovatno je čekala da 'pasat' prođe kako bi prešla na drugu stranu ulice. Moguće je da i stradala žena snosi dio krivice, jer ako se ispostavi da je prelazila ulicu, to je trebalo da uradi 20-ak metara dalje, na obilježenom pješačkom prelazu", rekao je izvor "Pressa RS". On je dodao da nema svjedoka nesreće i da je nastradala Fatima Ibišević na dan nesreće u Bijeljinu došla iz Italije, gdje joj živi ćerka.


Na mjestu događaja i juče ujutro bili su vidljivi tragovi nesreće. Na samom kolovozu i pored njega i dalje su se vidjeli tragovi krvi, ali i dijelovi razbijenog fara sa Delićevog službenog vozila.

"Delić u nesreći nije povrijeđen, a nakon uviđaja sproveden je u policijsku stanicu, gdje je od njega uzeta izjava. U policiji je prespavao i juče ujutro je, poslije otrežnjenja, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušten kući", otkriva izvor "Pressa RS".

Okružni tužilac Muhamed Gruhonjić juče nije mogao da govori o detaljima i uzroku nesreće, navodeći da još čeka rezultate obdukcije tijela nastradale, ali i nalaz vozačeve krvi.

"Vozaču još nije određena mjera pritvora. Dok ne dobijemo rezultate svih potrebnih vještačenja o uzroku i detaljima nesreće, ne možemo govoriti, kao ni odgovornosti vozača",  rekao je Gruhonjić.

Vlada RS smijenila Delića

Vlada Republike Srpske sinoć je na telefonskoj sjednici razriješila dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Živana Delića.

Delićevu funkciju će do imenovanja novog direktora obavljati njegov zamjenik, saopšteno je iz Vlade RS.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE