• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FTV i Hadžiomerović moraju da plate Dodiku

Potvrđena presuda banjalučkog Suda kojom FTV, i njeni tadašnji urednici zbog klevete, moraju isplatiti 10.000 KM predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

 FTV i Hadžiomerović moraju da plate Dodiku Izvor: MONDO

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je danas prvostepenu presudu banjalučkog Osnovnog suda kojom Federalna televizija, odnosno tadašnji glavni i odgovorni urednik Duška Jurišić, te novinari Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković, zbog klevete, moraju isplatiti 10.000 KM predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, izjavio je Srni advokat Miroslav Mikeš. "U prvostepenoj presudi, koja se odnosila na dvije emisije Federalne televizije, dosuđeno je da se Dodiku isplati 10.000 KM nematerijalne štete. Sud je tada utvrdio da su oni u te dvije emisije iznijeli neistine na štetu Dodika", rekao je Mikeš.

On je naglasio da će se, ukoliko Jurišićeva, Hadžiomerović i Vasković u roku od 30 dana ne plate 10.000 KM, ići na prinudno izvršenje.

Osnovni sud u Banjaluci je 29. februara donio presudu u korist Dodika protiv Radio-televizije Federacije BiH, kojom se ova medijska kuća obavezuje da isplati 10.000 KM za pretrpljeni duševni bol.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE